Oficiālais Vusteras Universitātes (University of Worcester) pārstāvis Latvijā, Mācību centrs "Linkturs", piedāvā studentiem un vidusskolēniem informatīvu semināru, kura laikā Vusteras Universitātes pārstāve Hloja Patisone (Chloe Pattison) iepazīstinās interesentus ar universitāti, tās piedāvātajām iespējām, iestāšanās un studiju procesu universitātē, piedāvātajām studiju programmām, kā arī sniegs daudz citas vērtīgas informācijas. Seminārs notiks 15. maijā plkst. 17:00 Mācību centra "Linkturs" telpās Rīgā, Tērbatas ielā 5-3 (2. stāvā).

Atnāciet un uzziniet, kādas iespējas Jūsu profesionālajai un personiskajai izaugsmei var sniegt Vusteras Universitāte! Laipni aicināti ir arī skolēnu vecāki un skolotāji. 

  • Vusteras Universitāte (University of Worcester) - tradīcijas un kvalitāte, mūsdienīga vide un personīga pieeja
Vusteras Universitāte
ir viena no populārākajām universitātēm Lielbritānijā ar senām tradīcijām un augstu izglītības kvalitāti. Pēdējo septiņu gadu laikā tās studentu skaits ir audzis daudz straujāk nekā vidēji studējošo skaits visā valstī. Par to daudzējādā ziņā jāpateicas universitātes personīgajai pieejai katram studentam un viņa panākumiem studiju procesā. No savas puses universitāte studentiem piedāvā profesionālus un iedvesmojošus pasniedzējus, mūsdienīgus un studentu vidū populārus kursus, draudzīgu studiju vidi, ērtus mācību, dzīvošanas un fakultatīvo nodarbību apstākļus, kā arī atbalstu studentiem gan mācībās, gan sadzīves jautājumos. Universitāte lepojas arī ar teicamiem rādītājiem absolventu nodarbinātībā - vairāk kā 90% absolventu 6 mēnešu laikā pēc studiju beigšanas ir atraduši darbu vai arī turpina mācības augstākajā līmenī.

  • Vusteras pilsēta - nākotne ar vēsturi
Pašā Vusteras pilsētā, kurā atrodas universitāte, veiksmīgi apvienojas senatnes aura ar mūsdienīgu un dzīvīgu pilsētas ritmu jauniem cilvēkiem. Arī tās apkārtne tiek uzskatīta par vienu no pievilcīgākajām visā valstī. Būdama īstena studentu pilsēta, Vustera spēj nodrošināt jauniešus ar visu nepieciešamo aktīvai sabiedriskajai dzīvei - kafejnīcas, kino, parki, iepirkšanās un satikšanās vietas. Turklāt pilsēta atrodas netālu no Birmingemas un divu stundu brauciena ar vilcienu attālumā no Londonas, līdz ar to tā ir ērti pieejama no dažādām Lielbritānijas vietām. Pilsētas multinacionālais sastāvs un pozitīvā atmosfēra dod jebkuram iespēju iepazīt daudz dažādu nacionalitāšu jauniešus un nodibināt draudzības saites visai dzīvei!

  • Vusteras Universitāte piedāvā sekojošus studiju virzienus un programmas:


Universitātes piedāvātie studiju virzieni:

  • Bizness, vadībzinības un datorzinātne (Business, Management and Computing)
  • Sports un kustību zinātne (Sport and Exercise Science)
  • Izglītība (Education)
  • Humanitārās zinātnes un māksla (Humanities and Creative Arts)
  • Zinātne un apkārtējā vide (Science and the Environment)
  • Veselība un sabiedrība (Health and Society)

Populārākās bakalaura līmeņa programmas:

  • BA (Hons) Computer Games Design and Development
  • BA (Hons) Digital Film Production
  • BSc (Hons) Psychology
  • BA (Hons) International Business Management
  • BSc (Hons) Sport and Exercise Science

Lai iestātos bakalaura programmā, studentiem ir nepieciešamas labas angļu valodas zināšanas (IELTS 6.0 vai atestāta atzīme angļu valodā - vismaz 8), kā arī vidusskolas atestāta kopējā vidējā atzīme - vismaz 7.

Populārākās maģistra līmeņa programmas:

  • MSc Marketing Management
  • MSc Business Psychology
  • MA Creative Digital Media
  • MSc European Basketball Coaching Science

Pilnu universitātes piedāvāto bakalaura un maģistra programmu sarakstu varat apskatīt Vusteras Universitātes mājaslapā

  • Studiju maksa, finansējums un dzīvošanas izdevumi
Visiem studentiem, kuri iegūst pirmo augstāko izglītību Lielbritānijā (bakalaura studiju līmenī), tiek garantēts valsts studiju kredīts mācību maksas segšanai. Kredīts pēc studiju pabeigšanas ir jāatmaksā 30 gadu laikā, taču tā atmaksa uzsākama tikai tad, kad absolventa ienākumi sasniedz noteiktu apjomu. Piemēram, ja absolvents uzsāk strādāt Latvijā, kredītu viņš sāk atmaksāt tikai tad, kad viņa gada ienākumi pārsniedz 16 800 Lielbritānijas mārciņu (20 500 eiro). Strādājot citās valstīs, nepieciešamais ienākumu līmenis var atšķirties - piemēram, strādājot Lielbritānijā, sasniedzamais ienākumu līmenis ir 21 000 Lielbritānijas mārciņu gadā. Gadījumā, ja 30 gadu laikā students kredītu vai tā daļu nav paguvis atmaksāt - summa tiek dzēsta.

Ikdienas izdevumi Vusterā ir ievērojami zemāki kā citās Lielbritānijas pilsētās. Visas universitātes ēkas atrodas pietiekami tuvu viena otrai, līdz ar to studentiem nav nepieciešams izmantot sabiedrisko transportu. Universtiāte iesaka studentiem rēķināties ar 500 GBP mēnesī.

  • Semināra norises vieta un laiks
Seminārs un tikšanās ar Vusteras Universitātes pārstāvi Hloju Patisoni norisināsies 15. maijā (ceturtdien) plkst. 17:00 Mācību centra "Linkturs" telpās Rīgā, Tērbatas ielā 5-3 (2. stāvā).

Aicinām izmantot šo vienreizējo iespēju un atnākt uz tikšanos ar universitātes pārstāvi, lai uzdotu viņai visus sev interesējošos jautājumus par studiju programmām, iestāšanās un kredīta piešķiršanas noteikumiem, universitātes piedāvātajām iespējām, un daudz ko citu. Ļaujiet sevi iedvesmot! Un varbūt jau šī gada septembrī Jūs spersiet pirmo soli pretim profesionālajiem izaicinājumiem Vusteras Universitātē! Pirms semināra aicinām arī apskatīt universitātes mājaslapu: www.worcester.ac.uk.

Uzmanību! Seminārs norisināsies angļu valodā. Savu ierašanos lūdzam reģistrēt, zvanot pa tālruni 67223267 vai rakstot uz linkturs@linkturs.lv. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc reģistrācija semināram ir obligāta!

Semināru piedāvā universitātes oficiālais pārstāvis Latvijā, Mācību centrs "Linkturs" - Jūsu personīgais gids studijām ārzemēs!

Lai uzzinātu visus aktuālos Mācību centra "Linkturs" jaunumus un piedāvājumus, aicinām sekot līdzi jaunumiem mūsu mājaslapā www.linkturs.lv, Facebook lapā www.facebook.com/linkturs.latvia un Draugiem.lv lapā www.draugiem.lv/linkturs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!