Foto: Philips
Bārda vienmēr ir bijusi vīriešu ārējā tēla svarīga sastāvdaļa, turklāt pēdējos gados bārdas neapstrīdami ir topā. Bet vai tā ir tikai modes lieta, vai tomēr iespēja vīrietim paust savu individualitāti un raksturu? Par savām attiecībām ar bārdu, attieksmi pret tās kopšanu, kā arī prioritātēm brīvā laika sadalē un robežām, ko pārkāpt vai tomēr ievērot, stāsta atraktīvais radio raidījumu vadītājs, improvizācijas šova aktieris un fotogrāfs Kaspars Breidaks. Kasparam brīva brīža nav, bet, lai paspētu visu noslēpums ir pareizā slinkuma un aktivitātes balansā!

Kāpēc bārda?
Jo es esmu slinks. Tiešām slinks. Laikā, kad es regulāri skuvos ar skuvekļiem, es reiz parēķināju, ka visas minūtes, ko es pavadu skujoties, pārvēršot miegā, sanāk liels cipars un gulēt tomēr ir foršāk. Un vēl viens iemesls ir – man joprojām prasa veikalos dokumentus, ja esmu noskuvies. Mans komforta stāvoklis ir, kad nedaudz, bet ir man tā bārda uz sejas. Pašam smieklīgi, bet šāds viedoklis man ir izveidojies 7 gadu garumā. Ilgas attiecības ar bārdu ir izveidojušās.

Pēc bārdas redzams, ka tai seko līdzi, nevis ļauj augt uz visām pusēm.
Man ir paveicies, tā man ir ļoti laba un saprotoša – pati zina, kurā mirklī līst skaisti ārā un kurā nē. Kādu laiku es gāju uz populārajiem bārberšopiem, vīriešu iestādēm. Divas reizes man riktīgi patika – ak, cik forši, par večiem arī rūpējās, uzliek siltu dvielīti uz sejas, iedod viskiju rokā. Tomēr pēc otrās reizes tu saproti – hallo, tu to naudiņu vari izmantot kaut kur savādāk un to komfortu pats sev sarūpēt. Pēc visām šīm pārdomām, es atgriezos pie sava Philips bārdas trimmera, uzlieku savus milimetrus un "švik" pāreju pāri. Tas ir tik viegli un precīzi, pluss ietaupu savu laiku.

Uzzini vairāk šeit!

Cik vispār Tev dzīvē ir svarīgas "līnijas, robežas"?
Esmu par to, ka tās līnijas vajag stiept un plest plašumos, lai paskatītos, kas ir aiz tām. Mēs arī improvizējot bieži vien balansējam uz tās "līnijas", kur joks jau var būt nedaudz aizskarošs vai sāpīgs kādam, bet pārsvarā ir "Bāc, cik labi trāpīts joks, cik forša asa līnija". Tas ir gluži tāpat kā ar Philips Series 9000 bārdas trimmeri, kas ir pasaulē vienīgais bārdas trimmeris ar lāzera vadību, lai ik reizi abās sejas pusēs izveidotu precīzi konturētu, simetrisku griezumu un kas pats svarīgākais, katru reizi vienādu, ja vien neizdomāju pamēģināt ko jaunu.

Turklāt man šķiet, ka šis bārdas trimmeris ir modernākā ierīce manās mājās, jo telefonu es vēl lādēju ar velosipēdu.

Kad Tu parasti izvēlies skūties – no rītiem vai vakaros?
Parasti tas notiek divas dienas vēlāk, nekā vajadzētu, kad es esmu sevi pāris reizes jau pieķēris, lecot automašīnā un saprotot, "Bāc, aizmirsu!" vai "Bāc, vajadzēja!". Visbiežāk tas notiek pirms izrādēm vai pasākumiem, rītos vai jau pēcpusdienās, kad esmu atpakaļ no rādžiņa, izdzeru savu pēcpusdienas čajiņu un tad es domāju, kā es varētu savākt bardaku, kas man ir uz sejas. Tomēr ikreiz mani glābj Philips bārdas trimmera iestatījumi, kur es varu izvēlēties matiņu garumu ar 0,2 mm precizitāti.

Un kāds ir tavs iecienītais bārdas griezums?
Es izvēlos īstu vīru bārdu – tā saukto trīsdiennieku jeb 3 milimetru garu griezumu, tai var būt neliela nobīde līdz 5 milimetriem, taču tas atkarīgs no tā, kas ir ēsts tajā mēnesī, zivis vai citi produkti.

Uzzini vairāk šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!