Treniņš sporta zālē ir kļuvis par iecienītu veidu kā uzlabot savu figūru, atbrīvoties no liekā svara, nostiprināt ķermeņa muskulatūru vai atslābinātos darba dienas beigās. Sportiskas aktivitātes ir nozīmīga veselīga dzīvesveida sastāvdaļa.
Aleksandrs Maslovskis, sporta kluba „Centrs Panatta” treneris (2001. gada Latvijas un Eiropas čempions fitnesā, trīskāršais „Dzintara kausa” čempions, kā arī 2004. gada Eiropas čempions fitnesā), par vienu no svarīgākajām priekšrocībām uzsver to, ka treniņi trenažieru zālē, salīdzinot ar citiem sporta veidiem, ir pieejami ikvienam, neskatoties uz fiziskās sagatavotības līmeni. Tā kā cilvēks pats var regulēt slodzi uz trenažiera, to izmantot var, sākot no 12 gadu vecuma un beidzot pat ar ļoti cienījamu vecumu. Tas pat ir nepieciešamas, jo pēc 25 gadu vecuma cilvēks katru gadu sāk zaudēt 1% no savas muskuļu masas un bez regulārām fiziskām aktivitātēm muskuļi pakāpeniski zaudē spēku. „Mūsu klubā trenējas 76 gadus vecs vīrietis. Viņš ļoti labi izskatās un jūtas!”, stāsta Aleksandrs. Kā svarīgu trenažieru priekšrocību viņš uzver arī drošību. Ir radies nepareizs priekšstats, ka trenažieri ir bīstami. Treneris personiski veica pētījumu, kā rezultāti pierādīja, ka traumu procents, ko iespējams iegūt uz tiem, ir salīdzinoši mazs.

Trenažieri atšķiras arī ar plašo pielietojumu. Ir tādi trenažieri, uz kuriem iespējams izkopt muskuļus, un tādi, kas trenē organismu kopumā, uzlabojot fizisko sagatavotību un veselības stāvokli. Nodarbības trenažieru zālē palīdz sadedzināt liekos taukus, novērš aptaukošanos, nostiprina muskulatūru, uzlabo sirdsdarbību, stiprina kaulu audus, palīdz ārstēt sāpes locītavās, stiprina imūnsistēmu, normalizē holesterīna līmeni, attīsta kustību koordināciju, palīdz atbrīvoties no stresa, kā rezultātā cilvēks jūtas labi – gan garīgi, gan fiziski.

Lai kliedētu uzskatu, ka trenažieru zāle nav domāta sievietēm, treneris uzsver, ka dāmām īpaši piemēroti ir kardio trenažieri, ar kuru palīdzību efektīvi iespējams atbrīvoties no liekā svara. Sievietēm nav obligāti jācilā hanteles. Lai nostiprinātu sievietes muskulatūru, ir izveidots speciāls dāmu trenažieris Linia Panatta, ar kura palīdzību iespējams trenēt konkrētās muskuļu grupas un iegūt daudz lielāku gandarījumu nekā cilājot hanteles. Treniņu rezultāts ir atkarīgs arī no katra cilvēka individuālajām īpašībām. Tiesa, ka ne visi var kļūt par Apolonu vai Venēru. Katram cilvēkam ir savas ģenētiskās īpašības, kuras nevar izmainīt ne ar viena treniņa palīdzību. Tomēr mēģināts nav zaudēts! Lai panāktu efektīvus rezultātus un justos labi, ir jāievēro arī pareizs uzturs. Ko un kā ēst, kā ātrāk nonākt pie vēlamā rezultāta, protams, pastāstīs treneris. Labākus rezultātus iespējams arī panākt, trenējoties speciālista pavadībā un sastādot tieši Jums domātu treniņu programmu, ņemot vērā visas Jūsu individuālās īpašības. Tas ievērojami samazinās figūras korekcijai nepieciešamo laiku, treniņš būs daudz drošāks un lietderīgāks – vingrojumi tiks izpildīti pareizi un nepieciešamajā daudzumā. Regulāri un pareizi trenējoties, rezultāti var būt redzami jau pēc 3 nedēļām.

„Trenera darbs ir ļoti daudzpusīgs”, stāsta Aleksandrs, kurš sporta klubā strādā jau 2 gadus. „Labs treneris ir arī uztura speciālists un psihologs, kurš vienmēr dos pareizo padomu. Viņam tādam ir jābūt, jo ļoti daudzi cilvēki nāk uz treniņiem pēc garas darba dienas, lai atbrīvotos no stresa un atslābinātos. Ir jāmāk saprasties ar ikvienu klientu.” Tiem, kuri nekad nav trenējušies zālē, bet vēlas to darīt, treneris iesaka nebaidīties un veikt pirmo soli – neviens nav dzimis sportists, bet katram ir iespēja par tādu kļūt!

Sporta klubā „Centrs Panatta” strādā pieredzējuši, izglītoti treneri, kuri pastāvīgi uzlabo savu kvalifikāciju un piedalās dažādos semināros. Zāle ir aprīkota ar 40 dažādiem trenažieriem, lai trenētu visas muskuļu pamatgrupas un Jūsu ķermeņa uzbūve kļūtu par Jūsu mērķtiecības un stipras gribas pazīmi!

Sporta klubi “Centrs” piedāvā: nopērc abonementu un piedalies izlozē, lai laimētu braucienu ar prāmi uz Stokholmu. Katrā klubā tiks izlozēti 2 braucieni – viens starp jaunajiem klientiem, kas būs iegādājušies abonementu akcija laikā, otrs starp pastāvīgajiem klientiem, kuriem izlozes laikā būs derīgs abonements.

Izlozes notiks: 11.05.05 Mežciemā, 12.05.05 Centrā, 13.05.05 Panattā.

Sīkāk par akciju var uzzināt šeit

Sporta klubu adreses:

Sporta klubs “Centrs”
Audēju 16, u/v Centrs 5. stāvā
Tālrunis: 7018000

Sporta klubs “Centrs” Mežciemā
S.Eizenšteina 6
Tālrunis: 7539739

Sporta klubs “Centrs Panatta”
Mūkusalas 73, t/c Maxima 2. stāvā
Tālrunis: 7622266

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!