Mēs, Latvijas mūziķi, izsakām protestu pret melīgo PR kampaņu, kura izvērsta Latvijas masu mēdijos, attiecībā uz 1. septembrī paredzēto atklāto koncertu Vecrīgā, kas veltīts mācību gada sākumam.
Pirmoreiz Latvijā uzstāšanās skolēnu un studentu priekšā tiek inkriminēta kā noziegums un tiek pakļauta publiskai izsekošanai.

1. septembris – tā ir mācību gada sākuma svētku diena lielākajai daļai Latvijas skolēnu, studentu un Latvijas iedzīvotāju. Un, ja kādai politiskajai partijai vai grupējumam 1. septembris kalendārā ir melnā diena, tad tas nav iemesls, lai sabojātu svētkus visiem pārējiem.

Koncerts ir iecerēts nevis kā politisks mītiņš, bet kā svētki, kas apvieno visu tautību skolēnus un studentus. Mums ir vienaldzīgi jūsu politiskie vai reliģiskie uzskati! Gaidām jūs koncertā!

Laiks pārtraukt melus!

Mēs nekad un nekur neesam apgalvojuši, ka koncertā uzstāsies «Prāta Vētra». Ja kāds apgalvo pretējo, tas melo. Pateicoties melīgai informācijai, kas izplatīta Latvijas un Krievijas presē, grupa «BI – 2» tika iebiedēta un bija spiesta atteikties no dalības koncertā.

Bet ar mums tas neizdosies! Mēs tomēr uzstāsimies!

Visas spekulācijas par nodevību pret krieviem ir nepamatotas. Šis nav 37. gads. Un Latvija ir eiropeiska demokrātiska valsts, kurā darbojas vārda un izvēles brīvība.

Mēs saprotam, ka mītiņa organizētāji baidās pazaudēt publiku un, cik vien iespējams, apmelo un nomelno gan mūziķus, gan pašu koncertu. Tomēr, cik mums zināms, mācību gada sākums 1. septembrī Latvijā nav atcelts tikai tādēļ, ka šajā dienā notiks protesta mītiņš vai kādi citi politiski pasākumi.

1. septembris tāpat kā agrāk ir lieliski svētki, tā ir iespēja satikt draugus, mācīties un iegūt zināšanas! Tāpēc mēs ielūdzam visus interesentus kopā ar mums sagaidīt 1. Septembri. Gaidām jūs koncertā!

Jūsu Latvijas mūziķi un grupas – Ozols, Austrumbloks, NePlaģiāts un Jānis Stībelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!