Nākamnedēļ, 27.augustā, ar meksikāņu kinomeistara Alehandro Injaritu Gonsalesa jaunāko filmu "Putnu vīrs" (Birdman) tiks atklāts 71.Venēcijas kinofestivāls. Iespēja klātienē izbaudīt pasaulē vecākā kinofestivāla burvība un atmosfēru, pateicoties dalībai kinoteātra Splendid Palace rīkotajā konkursā 28 Times Cinema, šogad būs arī rīdziniecei Ievai Ķerukai.

Ieva ieguvusi angļu filoloģijas bakalaura grādu Latvijas Universitātē un šobrīd strādā par tulku. Viņa aizraujas ar 20.gadsimta litearatūru, mākslas vēsturi un kino. 

Šis ir piektais gads, kopš kinoteātris Splendid Palace sadarbībā ar Europe Cinemas organizē konkursu jauniešiem, tā uzvarētājam piešķirot pilnībā apmaksātu ceļazīmi uz Venēcijas kinofestivālu, iespēju pārstāvēt Latviju īpašā festivāla jauniešu žūrijā, meistarklasēs tikties ar pasaulē zināmiem režisoriem un producentiem, baudīt festivāla filmu programmu un kopā ar atzītiem kino ekspertiem diskutēt par tajā redzēto.

Konkurss ik gadu aprīlī notiek 28 Eiropas valstīs. Tajā var piedalīties 18-25 gadus veci jaunieši, kuri teicami pārvalda angļu valodu, orientējas kino un kuriem ir pieredze filmu recenziju veidošanā. Konkursa pirmajā kārtā no Latvijas tika izvēlēti trīs nacionālās atlases finālisti, no kuriem Europe Cinemas šovasar izvēlējās galveno konkursa uzvarētāju.

Šodien vīna studijā TINTO Ievu sveica un ceļavārdus pirms nozīmīgā ceļojuma teica konkursa žūrija kinokritiķe un Splendid Palace kuratore Daira Āboliņa, SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja Vineta Verika, Kinomuzeja vadītāja Zane Balčus un pērnā gada konkursa uzvarētāja, Latvijas Kultūras akadēmijas studente Paula Laurinoviča.

Par dalību konkursā tāpat tika sveikti arī abi pārējie konkursa nacionālās atlases finālisti - Olga Dolina un Kārlis Strautiņš. "Ceram, ka šis konkurss būs labs sākums ciešai un ilgai draudzībai ar Splendid Palace un Eiropas kino", šodien uzsvēra Vineta Verika, norādot, ka kinoteātris, veidojot savu repertuāru, domā arī par īpašiem produktiem tieši jauniešu auditorijai. Viens no tādiem - pērn aizsāktie, jau popularitāti guvušie Studentu seansi, kuru organizēšanā iesaistās arī kinoteātra jaunie blogeri. Jauniešu recenzijas par filmām lasāmas arī kinoteātra interneta mājas lapā www.splendidpalace.lv   

"Jāteic, ka šogad jauniešu īsrecenziju konkurss izcēlas ar īpaši atzīstamu līmeni, par ko prieks, jo tas liecina, ka jauni cilvēki interesējas par kino ne tikai virspusēji, bet ir gatavi  "rakt dziļāk", meklējot arī režisoru apslēptos zemtekstus un kopsakarības", akcentēja Daira Āboliņa.
Pasaulē vecākais kinofestivāls (dibināts 1932.gadā), šogad norisināsies no 27.augusta līdz 6.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!