Foto: Shutterstock
Par to, kādam ir jābūt ģimenes auto, atbildes ir tik pat daudz un dažādas, cik daudz un dažādas ir ģimenes. Lielā mērā to ietekmē cilvēku skaits ģimenē un katras konkrētas ģimenes dzīvesveids. Vieniem septiņvietīgs braucamais ir par maz, citiem Ford Fiesta ir pašā laikā.

Mūsdienās praktiski visiem auto ražotājiem klāstā ir kāds modelis, kurš atbilst nosaukumam - ģimenes auto. Pateicoties BMW 2 sērijas Active Tourer, nu jau droši varam apgalvot, ka arī Premium klasi pārstāv pilnvērtīgs ģimenes auto. Taču kāds auto piemērots tieši jūsu ģimenei?

Lai rastu atbildi uz šo jautājumu, vispirms jāsaprot, cik cilvēku ir jūsu ģimenē, cik no tiem un cik bieži dodas braucienos kopā ar jums? Vai jums ir suns, kas dodas ceļojumā kopā ar ģimeni un cik apjomīga ir jūsu bagāža?Jebkurā gadījumā, tā ir diezgan liela rēķināšana jo, nopērkot auto, kurš patiesībā ir par lielu jūsu ģimenei, jārēkinās ar blakus izdevumiem, kurus ļoti bieži neņem vērā izvēloties šāda tipa auto. Piemēram, ja jūsu ģimenes auto būs lielāks nekā jums ikdienā nepieciešams, tad jārēķinās, ka jūs būsiet spiesti pārmaksāt gan par ikdienas degvielas patēriņu, gan par tehniskajām apkopēm un rezerves daļām, gan lielāks arī būs ceļu nodoklis, jo lielāks auto ir smagāks un arī tā dzinēja tilpums parasti ir lielāks.

Ikdienā novērojot garāmbraucošos auto, mēs redzam, ka tikai retajā transporta līdzeklī pārvietojas vēl kāds pasažieris bez vadītāja. Šajā sakarā rodas jautājums: cik tad patiesībā lielas ir ģimenes tiem auto vadītājiem, kuri pārvietojas ar VW Mutivan vai Chrysler Grand Voyager - auto, kuriem ir pilnvērtīgas septiņas vietas. Ļoti iespējams, ka šādu ģimenes auto izmanto ne tikai vecāki un bērni, bet arī vecvecāki, vai kopā ar saviem bērniem uz hokeja trenniņu tiek vesti arī kaimiņu puikas.

Šeit apskatāmi jau no Vācijas atvesti un pārbaudīti auto ar garantiju.

Ģimenēs, kurās ir divi vai vairāk bērnu, ļoti bieži ārzemju ceļojumos nolemj doties tieši ar auto, jo lidmašīnas biļetes četru vai vairāk cilvēku ģimenei ir daudz dārgāks prieks, kā ceļa izdevumi dodoties ceļojumā ar auto. Šajā gadījumā tās divas papildus vietas, kas paslēpušās ietilpīgā bagāžas nodalījuma grīdā, ir kā papildus ekstra, kuru var izmantot gadījumos, kad ceļā līdzi jāpaņem draugi. Tradicionāli par šādiem ģimenes auto tiek uzskatīti VW Sharan, VW Multivan, Opel Zafira, Ford S-Max vai Toyota Corolla Verso. Kaut arī Premium klases auto par pilnizmēra ģimenes transporta līdzekli, iespējams, sākotnēji netiek uzskatīti, šajā segmentā ir automašīnas, kuras pavisam noteikti var kļūt par pilnvērtīgu ģimenes auto. Piemēram, Volvo XC90 un BMW 2 serijas Active Tourer atseviškās versijās bagāžnieku grīdā slēpj divas papildus vietas.

Savukārt ģimenēm, kurām šķiet, ka septiņas vietas nav nepieciešamas un ikdienā nav paredzēts pārvadāt liela apjoma bagāžu, derēs praktiski jebkurš hečbeks vai universālis, jo dodoties garākā ceļojumā vai, ja nepieciešams aizvest vairāk mantu, vienmēr var izlīdzēties ar jumta bagāžnieku, kuru var noīrēt tikai uz nepieciešamo laika periodu.

Ja jums ir vajadzīgs jauns Premium klases ģimenes auto, bet nespējat izlemt, kāds tieši modelis un ar kādu aprīkojumu jums ir nepieciešams, tad jums atliek tikai atbraukt uz autosalonu BALTIE, Skanstes ielu 33, Rīgā, kur speciālisti jums palīdzēs piemeklēt tieši jūsu ģimenei vispiemērotāko ģimenes auto. BALTIE jums ne tikai sameklēs tieši tādu auto kā vēlieties, bet arī:

  • Piegādās auto ar tikai 20% pirmo iemaksu;
  • Sniegs iespēju pasūtīt auto līzingā;
  • Pieņems esošo mazlietoto auto kā pirmo iemaksu;
  • Pārbaudīs jauno auto ražotāja sertificētā, neatkarīgā servisā;
  • Garantēs jaunā auto nobraukuma 100% patiesumu;
  • Piegādās auto uz Latviju;
  • Nokārtos visas formalitātes, kas saistītas ar auto reģistrāciju CSDD;
  • Noformēs apdrošināšanu;
  • Papildus BALTIE sniegs garantiju, lai jūs būtu 100% pārliecināti, ka ar auto viss ir pilnīgā kārtībā.

Jums ir tikai jāaizpilda anketa BALTIE mājas lapā un jāpasaka, kādu auto jūs vēlaties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!