Foto: Publicitātes attēls

Šodien ir pieejami daudz naudas avoti. Pat pārāk daudz. Un nesteidzieties mums pārmest, ka šis ir neadekvāts apgalvojums! Pēc ECB datiem, investīciju fondu kapitalizācija tikai eiro zonā, pēc provizoriskiem datiem par 2017.gada maiju sastādīja 10,6 triljonus eiro, kas ir par 76% vairāk, nekā 2012.gada maijā. Skaidrs, ka no tā nekļuva vieglāk saņemt naudu. Tas nozīmē, ka uzņēmējs, kas meklē naudu biznesa attīstībai, agri vai vēlu satiekas ar finanšu konsultantiem. Un tas ir pareizi, jo visu nevar darīt paši. Un finanšu konsultāciju tirgus kopš 2011.gada aug globāli par trīs miljardiem gadā[1].

Galvenie avoti
Iegūt naudu. Jā. Finanšu konsultanta darba kvalitātes galvenais rādītājs ir tas, ka viņš spēj saņemt naudu priekš biznesa uz skaidriem un pieņemamiem nosacījumiem, vai viņš to spēj iegūt no teorētiski pieejamajiem 10.6 triljoniem eiro[2].

Tādējādi, finanšu konsultantiem ir jābūt labās attiecībās ar bankām, kuru nosaukumus neminēsim, jo tās ir viegli atrodamas pēc vārda "banka", ar privātiem investoriem, kuriem jābūt finanšu konsultanta paziņu lokā, ar riska kapitāla avotiem, tādiem kā risku fondi, kuri arī ir viegli atrodami pēc vārdiem "risku fondi" un ar tirdzniecības namu tipa sistēmām, piemērām, www.tirdzniecibasfinansejums.lv.

Kā tas strādā
Uzņēmuma vadītājs nāk pie finanšu konsultanta un apraksta savu biznesu, plānus un uzdevumus. Konsultantam ir pareizi jānovērtē klienta situācija un jāpiedāvā viņam piemēroti varianti, kā dabūt naudu biznesa attīstībai no teorētiski pieejamas naudas.

Protams, uzņēmējs var arī pats izpētīt visas iestādes, personīgi vai virtuāli, un novērtēt to atsaucību un savas iespējas. Tas būs ilgi, sarežģīti un atraus no paša biznesa. Tomēr, vienmēr atradīsies uzņēmēji, kuriem tas būs interesanti.

Gadījums ar kažokādām
Tātad, pieņemsim, ka esat uzņēmējs, kas importē un pārdod kažokādas. Jūs vēršaties bankās. Jūs ātri un ar nožēlu saprotat, ka kažokādu tirdzniecība bankām izraisa neviennozīmīgu reakciju, un viņi klasificē jūs augsto risku grupā. Jums skaidri liek saprast, ka nav gatavi izsniegt kredītu pret preces ķīlu, it īpaši, ja jūsu prece ir vai būs ceļā. Un šādu preču, diemžēl, ir daudz - ne tikai kažokādas. Šādā gadījumā riska kapitālisti ir principiāli. Paliek privātie investori. Vai viņi palīdzēs? Tas atkarīgs no tā, cik ļoti viņi jums uzticas. Gadījumā, ja jūs vēršaties pie tiem caur konsultantu, nepieciešams, lai viņi uzticētos konsultantam tik ļoti, lai noticētu arī jums! Ir labas izredzes saņemt naudu caur finanšu konsultantu.

Gadījums ar ofšoru
Par ofšoriem nav pat vērts ieminēties! Ja jūsu uzņēmums, kuram ir nepieciešama kreditēšana, ir ofšora uzņēmums, gan bankas, gan risku kapitālisti atteiksies riskēt. Atvainojiet par nejaušo vārdu spēli! Jā, tāpat kā iepriekšējā gadījumā, privātie investori var palīdzēt. Tomēr, ja jums viņi jau ir, tad visticamāk viņi ir arī jūsu partneri, un tagad jau jums kopā ar partneriem ir nepieciešama papildus nauda.

Ražošanas atbalsts
Vārdi par valsts atbalsu ražošanai skan kā ironija vai kārtējais reklāmas triks. Kad ražotāji mēģina atrast naudu, piemēram, izejvielu iepirkumu finansēšanai, nekas nesanāk, jo izradās, ka šāda veida iepirkumi netiek iekļauti atbalstāmo procesu sarakstā. Ja šis ir viens no jūsu pirmajiem izejvielu iepirkumiem, tad pat riska kapitālisti no jums atteiksies.

Risinājums
Šādos gadījumos prasmīgs un pieredzējis finanšu konsultants novirzīs jūs pie "tirdzniecības nama" tipa sistēmas. Mēs labi zinām, kā strādā tāda pieeja pēc Quinto Capital Partners piemēra un viņu produkta www.tirdzniecibasfinansejums.lv. Protams, arī šeit tiek analizēta klienta riska pakāpe, bet tāpēc, ka viņi zina, kā darbojas loģistika un tirdzniecības uzņēmumi, šādi biznesa pasākumi tiek arī adekvāti novērtēti.

Līdzekļu saņemšanas process
Pēc klienta pieteikuma saņemšanas, kuru var iesniegt arī caur mājas lapu www.tirdzniecibasfinansejums.lv, notiek tā iepazīšana. Tiek novērtēti biznesa riski un procesi. Quinto Capital Partners speciālisti to dara ātri, bet pamatīgi. Tiek aprēķināts finansējuma apjoms un piedāvāti precizēti nosacījumi. Pēc tam klients iemaksā avansu, un prece no klienta piegādātāja tiek nopirkta. Pēc preces piegādes klients to izpērk no Quinto Capital Partners, norēķinās par saņemto naudu un saņem visu preci pilnā un nesadalāmā īpašumā. Ērti.

Tātad
Risinājums, protams, ir vienmēr. Turklāt, jums var paveikties: jūs variet iepatikties bankai, un jums iedos naudu bankas vai risku kapitālisti, vai privātie investori. Šie ir tradicionālie instrumenti un neatkarīgi no tā, vai viņi izskata jūs kā klientu vai nē. Bet priekš tirdzniecības namiem, tādiem kā www.tirdzniecibasfinansejums.lv, šādi uzņēmēji ir galvenie un pamata klienti. Tur jūs būsiet uzmanības centrā. Un jūsu finanšu konsultants to noteikti zina.

[1] https://www.statista.com/statistics/624426/global-consulting-market-size-by-sector/
[2] http://sdw.ecb.europa.eu/home.do


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!