Partijas domes vārdā vēlreiz sirsnīgi apsveicu partijas biedrus, domubiedrus ar mūsu pašu vietējās partijas nodibināšanu. Pēdējo īpaši uzsveru. Pirmo reizi Rēzeknes pilsētas vēsturē ir apvienojušies simtiem cilvēku, lai izteiktu kopīgo domu un sāpi, bet galvenais, iezīmēta mērķus un uzdevumus mūsu saimniecisko un sadzīves problēmu risinājumam, šodien partijā ir 300 biedru. Daudzi cilvēki ir piedalījušies dibināšanas kongresā, bet nav reģistrējušies. Atvainojos Jums un aicinu ņemt dalību ārkārtas kongresā.
Mūsu pilsētas attīstības programma ir tieša un skaidra. Tā veidojusies no vairāk nekā pustūkstoša Rēzekniešu priekšlikumiem, bet tas vēl ir maz. Tāpēc, uzklausot iedzīvotāju iebildumus, ar vietējo cilvēku atbalstu, mēs varēsim tikties ar Jums visos pilsētas mikrorajonos.

Pirmā prioritāte nenoliedzami ir pilsētnieku brīva iespēja strādāt, gādāt par ģimeni. Mūsu uzdevums- bezdarba līmenī samazināt vismaz divas reizes. Tam ir konkrēts plāns. Nepieciešams uzsvērt, ka nav normāli tas, ka nevis izglītība un profesionālā kvalifikācija nosaka konkurētspēju darba tirgū, bet gan tas, kas tu esi un kur dzīvo.

Otrs jautājums ir nodrošināt pilsētnieku ikdienas dzīves labsajūtu un sociālo drošību. Ar to mēs domājam ātru pilsētas saimniecības attīstību, izglītības, īpaši profesionālās un kultūras jautājumu risinājums, sniegt iedzīvotājiem pieejamus un kvalitatīvus ārstniecības un sociālos pakalpojumus, neatkarīgi no viņu ienākumiem.

Trešā problēma ir iedzīvotāju skaita katastrofāla samazināšanās pilsētā. Būtībā šie jautājumi ir cieši saistīti. Mēs nodrošināsim vietas bērnudārzos, arī ar atlaidēm. īpaša uzmanība būs ģimenēm, kurās piedzimst un kuras audzina bērnus. Augstu novērtējam pilsētas vecākās paaudzes nopelnus. Tas ir mūsu solidaritātes un kristīgās morāles jautājums.

Mūsu uzskatā nav nekā svarīgāka par demokrātiju. Vienmēr uzskatīsim par svarīgu pilsētas pašvaldības un valsts iestāžu lietišķu ilglaicīgu sadarbību valsts investīciju un projektu realizācijā. Vienlaicīgi kategoriski nostāsimies pret voluntāru reģionālu iestāžu un valsts uzņēmumu pārvietošanu uz citiem reģioniem, kas kaitē Latgalei kopumā. Kategoriski uzstāsim pret kārtīgu principu, kur cauri redzams, kā minimums, interešu konflikts, kad pašvaldību uzņēmumu vadītāji ir reizē deputāti, kad lēmējvara ir saplūdusi ar izpildvaru. Tas mums nav pieņemams. Mēs ar pilnām tiesībām iesim nesaudzīgā cīna pret korupciju un jebkuru tās izpausmi. Stingri caurskatīsim visus darījumus ar pilsētas īpašumiem, tai skaitā zemes izpārdošanu. Šos darbus un uzdevumus nav iespējams veikt bez Jūsu uzticības, tādēļ pašvaldības darbā ieviesīsim reālu atklātības un darbības „caurspīdīguma” principu. Izveidosim konsultatīvās un uzraudzības padomes, tai skaitā pilsētas attīstības, būvniecības, siltuma un ūdens apgādes jomā.

Pilsētā valdīs savstarpēja uzticība, būs cieņā likums un kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!