Jaunums! Quick Teacher.

Angļu valodas apguves jautājums ne pirmo gadu ir aktuāls Latvijas iedzīvotājiem. Vēl jo vairāk, pēc mūsu valsts iestāšanās Eiropas Savienībā, kur angļu valoda ir viena no galvenajām sakarsmes valodām. Multimēdiju komplekss CD-ROM diskā Quick Teacher – ideāls variants patstāvīgai angļu valodas apguvei. Šodien, mēs piedāvājam Jūsu uzmanībai interviju ar multimēdiju kompleksa Quick Teacher izstrādātāju pārstāvi Aleksandru Obuleviču.

Aleksandrs OBULEVIČS, personīgo spēju attīstības treneris (Coach, Eriksona Universitāte, Vankuvera, Kanāda), sertificēts psihologs (Brisele, Beļģija), SIA M. A. R. I. D. I direktors.

- Pastāstiet, lūdzu, sīkāk, kā notiek apmācība ar Quick Teacher palīdzību. Pieņemsim, es nopērku šo multimēdiju kompleksu, atnāku mājās un apsēžos pie datora. Ko darīt tālāk?

- Pirmais darba etaps – 10-20 minūtes: tieši tik, cik Jūs varat skatīties monitorā, bez īpaša saspringuma. Ātrais Skolotājs pamatojas idejā par neapzinātu informācijas pieņemšanu.

Izskatās tas tā: uz ekrāna redzat angļu vārdus ar tulkojumu, ātrums 25 pāri sekundē. Pēc tam jāpāriet pie apzināta kontroles režīma. Tā Jūs pārbaudīsiet, ko no redzētā esat iegaumējis. Uz ekrāna pēc kārtas parādīsies vieni un tie paši vārdi un dators katram piedāvās septiņus tulkojuma variantus latviešu valodā. Jūs izvēlaties pareizos. No sākuma šķiet, ka Jūs kaut kādā veidā atminiet pareizās atbildes. Ar laiku Jūs sapratīsiet: “uz laimi” orientēties tādā daudzumā nepazīstamās leksikas nav iespējams. Izpaužas virsatmiņas effekts, tas pats neapzināts informācijas uzņemšanas effekts.

Tālāk, jau visa kursa laikā, Jūs turpināt strādāt, vispirms ar vārdiem, tad ar frāzēm un teikumiem. Sīkāk ar Quick Teacher varat iepazīties interneta saitā www.maridi.lv/teacher

- Starp citu, pret neapzināto informācijas uzņemšanas “maģiju” daudzi izturas ļoti uzmanīgi. To pašu 25-kadru, pie tam, reklāmā ir stingri aizliegts izmantot…

- Es Jums teikšu tā: šeit virsatmiņas effekts ir jāvērtē savādāk. Spriediet paši – kad līdzīgu praksi izmanto reklāmā, cilvēks, uz kuru vērsta darbība, par to nezina. Bet strādājot ar Quick Teacher viņš jau apzināti sper šo soli, pēc paša vēlēšanās – savā labā. Šīs metodes izmantošanas effektivitāte ir apstiprināta ar Eiropas sertifikātiem, bet pati metode ar Eiropas patentu.

- Labi, ar multimēdiju kompleksa Quick Teacher palīdzību cilvēks ir apguvis angļu valodu. Bet viņam var rasties valodas barjera. Kā tikt galā ar šo problēmu?

Redziet, šeit Quick Teacher ir vesela rinda priekšrocību. Skatiet: valodas komplekss cilvēkam rodas visbiežāk no tā, ka viņš kautrējas runāt citu klātbūtnē – “ko viņi padomās, ja es ko nepareizi pateikšu?”, “ja nu kāds sāk smieties?” un t.t. Apgūstot valodu ar Ātro Skolotāju, varat strādāt vienatnē, slīpējot savas zināšanas, kamēr apgūsiet labu izrunu. Quick Teacher ir funkcija, kur tiek atstrādāta izruna, atbilstoši etalonam.

- Kādu leksikas apjomu es iegūšu, nodarbojoties ar Ātro Skolotāju?

- Ir divi komplekti: no 4 500 līdz 10 000 vārdu un vairāk kā 3 000 frāžu un teikumu. Pēc katrām 60 apmācības stundām Jūs zināsiet 2 000 jaunu vārdu. Tādā veidā Jūs divu mēnešu laikā iemācīsieties angļu valodu.

- Ātrais Skolotājs – nav lēts, par to jāmaksā 117,50 lati (iesk. PVN). Kā tiek attaisnota šī cena?

- Protams, ne visiem uzreiz ir iespēja tādu summu samaksāt. Bet paskaitīsim: nodarbību stunda pie pasniedzēja maksā 3-5 lati; lai apgūtu 500-800 vārdu un gramatikas pamatus, nepieciešamas apmēram 50 nodarbību stundas, kas jau būs vairāk kā divas reizes dārgāk par Quick Teacher.

Pie tam nodarbības pie pasniedzēja prasīs vēl papildus izdevumus – vārdnīcas, rakstāmlietas, literatūra, audiomateriāli u.t.t. Multimēdiju kompleksā viss nepieciešamais valodas apguvei jau ir – gramatika, iespēja strādāt ar izrunu un pareizrakstību, tulkojums atpakaļ, fonētika, pakāpenisks leksikas apkopojums, iegūto zināšanu pārbaude un daudz kas cits. Tāpat pie Quick Teacher ir vienkārša un sīka apmācības metodikas instrukcija.

Quick Teacher īpaši ērts ir cilvēkiem, kuri augstu vērtē savu laiku. Viņiem nevajadzēs pakārtot savu laiku pasniedzēja grafikam: izmantot Quick Teacher var jebkurā diennakts laikā. Piekrītiet, nebūs viegli atrast skolotāju, kurš vēlā stundā pēc Jūsu sauciena, atlidos attīstīt Jūsu angļu sarunvalodu.

Pie tam, paralēli ar Jums, ar multimēdiju kompleksu, valodu var apgūt arī Jūsu kolēģi un radinieki – katram ir sava parole.

Dotajā brīdī multimēdiju komplekss Quick Teacher ir maksimāli pilnveidots un adaptēts patstāvīgai angļu valodas apguvei. Jūs iemācīsieties angļu valodu 2 mēnešos.

Zvaniet pa tel. 7 50 99 99

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!