Augstskolā studē ap 13500 studentu. Studijas notiek gan dienas, gan vakara, gan neklātienes nodaļās. Studentiem ir iespējas studēt gan budžeta, gan maksas grupās. Mūsu augstskola ir starptautiski akreditēta, kurā var iegūt gan profesionālo, gan akadēmisko augstāko izglītību.

Pamatstudijām 2004./2005. studiju gadam dokumentus var iesniegt līdz 30. jūlijam Kaļķu ielā 1 – 123. kabinetā. Pašlaik vēl ir brīvas valsts budžeta apmaksātas studiju vietas trīs fakultāšu studiju programmās – Enerģētikas un elektrotehnikas, Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas un Transporta un mašīnzinību fakultātēs. 28.jūlijā lielākais pieteikumu skaits bija iesniegts Inženierekonomikas fakultātē (495), Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē (405), Būvniecības fakultātē 302).

Populārākā studiju programma ir Uzņēmējdarbība un vadīšana (95 budžeta vietas, 392 pieteikumi), tai seko studiju programma Būvniecība (45 budžeta vietas, 279 pieteikumi).

Lielākais konkurss uz vienu budžeta vietu ir studiju programmā Arhitektūra (9 uz vienu studiju vietu), Būvniecība (6 uz vienu studiju vietu).

Vairāk statistikas informāciju var iegūt RTU mājas lapā: www.rtu.lv. Pamatstudijām RTU var pieteikties:
pilna laika (dienas) studijām līdz 30. jūlijam.
nepilna laika (neklātienes un vakara) studijām no 2. augusta līdz 13. augustam.

Augstākā līmeņa studijām varēs pieteikties nepilna laika (neklātienes un vakara) studijām, kā arī pilna laika (dienas) studijām uz neaizpildītajām vietām un par studiju maksu no 23.augusta līdz 20.septembrim.

Par augstskolu Rīgas Tehniskā universitāte ir vecākā un tradīcijām bagātākā augstskola Latvijā. Tās pirmsākumi datēti ar 1861. gadu, kad Rīgā izveidoja Politehnisko augstskolu rūpniecības, lauksaimniecības un tirdzniecības speciālistu sagatavošanai.

Augstskolu izveidoja pēc Eiropas labāko Vācijas un Šveices politehnisko skolu parauga. Mācības notika vācu valodā un tas deva iespēju par mācībspēkiem strādāt daudziem speciālistiem no Vācijas, Šveices un Austrijas. Studijās uzņēma tikai vīriešus.

Laika gaitā, mainoties gadsimtiem, mūsu augstskola ir piedzīvojusi dažādas pārmaiņas, līdz 1990. gadā tā kļuva par Rīgas Tehnisko universitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!