Foto: Publicitātes foto
Pirms trīs gadiem mēs iepazināmies ar Anastasiju Gricenko. Toreiz meitene mierīgi gulēja, bet ne tādēļ, ka bija nogurusi, bet atpūtās no epilepsijas lēkmēm, kas varēja ilgt veselu dienu un pat dažas dienas pēc kārtas. Tā notiek arī tagad. Lēkmju laikā Anastasija neēd un nedzer. Dažreiz ir nācies braukt uz slimnīcu, kur meitenei tika pieslēgta sistēma, lai viņa nenomirtu.

Agrāk Anastasija maz smaidīja, nespēlējās, nestaigāja. Pateicoties Jūsu ziedojumiem meitene izgāja rehabilitāciju pie Sanktpēterburgas agrīnās iejaukšanās Institūta speciālistiem, kuri divreiz ir nodarbojušies ar viņu labdarības vasaras nometņu laikā Latvijā. Un mazā Anastasija, atgādinot apburto princesi, atmodās – tagad viņa spēj patstāvīgi iet pāri istabai, paēst, viņa ir sākusi spēlēties. Bet tas viss ir iespējams tikai miera periodā, kad nav lēkmju.

Gricenko ģimenē bez Anastasijas ir vēl četri bērni: Pēteris, Inesa, Anisija un Kira, bet Anastasija bieži spēlējas viena pati veselības problēmu dēļ. Lēkmes viņai notiek katru nedēļu un ilgst 2-3 dienas, līdz 15 lēkmēm diennaktī. Bet tas nav tik daudz kā agrāk. Nesen tika atklāts Anastasijas slimības iemesls – ģenētiskā mutācija. Viņas saslimšana tika atklāta tikai 2009. gadā, tā ir maz izpētīta un aprakstīta.

Šogad Anastasijai paliks 7 gadi. Tuvinieki ļoti uztraucas, ka viņai būs grūtības mācībās slimības dēļ. Pēc mammas vārdiem, meitene labprāt attīstās, bet, tikko sākas lēkmes, viņa attīstībā atgriežas atpakaļ, kur bija iepriekš. Lai mēģinātu palīdzēt Anastasijai, ir nepieciešama izmeklēšana pie epileptologa Sanktpēterburgā.

Piezvanot uz tālruni 90006788, Jūs ziedosiet Anastasijai 1,42 eiro. Piezvanot uz tālruni 90006566, Jūs ziedosiet lielāku summu – 4,27 eiro. Naudu ir iespējams pārskaitīt arī uz zemāk norādītajiem kontiem, ar norādi "Anastasija Gricenko":

Saņēmējs: Svētās Sofijas Bērnu Hospis Sabiedriskā Organizācija, reģ. Nr. 40008218337

NORDEA
Konts: LV64NDEA0000084106742
CITADELE
Konts: LV56PARX0017233400001
Swedbank
Konts: LV36HABA0551043256713

Paldies visiem ziedotājiem!

Pasaulē ir daudz labsirdīgu cilvēku, un mēs ļoti ceram, ka ar kopīgiem centieniem izdosies savākt nepieciešamos līdzekļus Anastasijas ārstēšanai un palīdzēt atvieglot viņas slimības gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!