Informāciju sagatavoja Krišjānis Kalnciems, Karma Kagju skolas Latvijas budistu draudzes pārstāvis

23. septembrī Rīgā notiks pasaulē pazīstamā dāņu izcelsmes Tibetas budisma skolotāja, lamas Oles Nidāla, lekcija „Praktiskais budisms”. Lama Ole Nidāls ir viens no vadošajiem Karma Kagju budisma skolas skolotājiem. Viņa un viņa sievas Hannas skolotājs bija 16. Karmapa Rangdžungs Rigpe Dordže (Tibetā pazīstams kā “Jogu karalis” – pirmais apzināti pārdzimstošais Tibetas lama), kas, līdzās ar Latvijā jau labi pazīstamo 14. Dalailamu, bija viens no redzamākajiem Tibetas budisma garīgajiem līderiem.

Lama Ole Nidāls savā lekcijā stāstīs par to, kā budisma mācības pielietošana praksē, ikdienas dzīvē, spēj pārveidot to, kā cilvēki uztver to, kas ar viņiem notiek katrā dzīves mirklī. Budisma mācības mērķis ir palīdzēt cilvēkiem dzīvot jēgpilnu dzīvi, kurā nav vietas pašapmānam un bailēm. Tas ir iespējams tad, kad ir pieejamas atbildes uz tiem jautājumiem ar „lielo burtu” - par nāvi, ciešanu cēloņiem, gan cilvēku personisko dzīvi, kas ir aktuāli daudziem cilvēkiem mūsdienās.

Atšķirībā no citām t.s. ticības reliģijām, budisms ir mācība, kas balstās uz pieredzi. Tā nestāsta cilvēkiem KO domāt, bet gan piedāvā metodes, kuras pielietojot, cilvēki paši var pārliecināties, kāds viss ir patiesībā.

Lama Ole Nidāls ir cilvēks, kas ir spējis Rietumu cilvēkiem saprotamā veidā izskaidrot Tibetas budisma mācības gudrību un lietderību. Pēdējo 30 gadu laikā, kopš viņš un viņa sieva Hanna ceļo pa pasauli, skaidrojot budisma mācību, viņa stāstītais ir bijis saistošs tūkstošiem cilvēku. Šajā laikā viņš ir nodibinājis 444 Karma Kagju budisma centrus 43 pasaules valstīs. Karma Kagju ir pats izplatītākais Tibetas budisma novirziens Eiropā.

Lekcija „Praktiskais budisms” notiks š.g. 23. septembrī, plkst. 19.00 „Pasaules tirdzniecības centra” lielajā konferenču zālē (par lekcijas norises vietu sīkāk www.wtc-riga.lv), Rīgā, Elizabetes ielā 2. Ieejas biļetes cena Ls 3.

Vairāk informācijas par šo lekciju un Karma Kagju skolas budismu var iegūt mājas lapā www.budisms.lv, piezvanot uz tālruni 9237872 vai arī rakstot uz e-pastu budisms@one.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!