Foto: Publicitātes foto
Ar Konstantīnu Klimentjevu mēs iepazināmies pirms diviem gadiem. Zēns kopā ar mammu un vecāko brāli dzīvo Daugavpilī. Brālis ir vesels, spēlē hokeju un jau ir izcīnījis daudz balvu, bet Konstantīns ir spiests cīnīties par spēju staigāt. Viņš cieš no spinālās muskuļu atrofijas, tomēr nenolaiž rokas un cenšas visiem spēkiem: vingro, apmeklē nodarbības ar fizioterapeitu, līdz šim viņš ir darbojies arī ar speciālu aparātu – vertikalizatoru, tādējādi stiprinot muskuļus un gatavojot kājas staigāšanai.

Divu gadu laikā pēc iepazīšanās Klimentjevu ģimeni vairākkārt apmeklēja svētās Sofijas bērnu hospisa direktore Ļubova Koļina un Rīgas pareizticīgo Ņevas Aleksandra baznīcas virspriesteris Sergijs Nazarovs. Ar mācītāju zēnam ir izveidojušās ļoti uzticīgas attiecības – viņi kopā lasa bērnu pareizticīgās grāmatas, mācītājs atbild uz Konstantīna jautājumiem un, protams, uzmundrina viņu.

Konstantīns ir ļoti zinātkārs bērns, un labākās dāvanas viņam ir grāmatas. Drīz viņš jau pabeigs pirmo klasi, taču apmācība viņam notiek mājās. Bet cik ļoti viņš vēlētos apmeklēt skolu ar citiem bērniem! Lai sasniegtu tādu rezultātu, zēnam regulāri ir nepieciešams iziet rehabilitācijas kursus Sanktpēterburgā, kā arī viņam ir jāizgatavo speciālas palīgierīces, piemēram, atbalstošu korseti, jo vecā Konstantīnam jau ir par mazu.

Lūdzam atsaukties visus, kuri ir spējīgi piedalīties Konstantīna Klimentjeva liktenī. Mūsu spēkos ir pamēģināt piepildīt tik vienkāršu bērna sapni – staigāt!

Piezvanot uz tālruni 90006788, Jūs ziedosiet Konstantīnam 1,42 eiro. Piezvanot uz tālruni 90006566, Jūs ziedosiet lielāku summu – 4,27 eiro. Naudu ir iespējams pārskaitīt arī uz zemāk norādītajiem kontiem, ar pierakstu "Konstantīns Klimentjevs":

Saņēmējs: Svētās Sofijas Bērnu Hospis Sabiedriskais Fonds, reģ. Nr. 40008218337

NORDEA
Konts: LV64NDEA0000084106742
CITADELE
Konts: LV56PARX0017233400001
Swedbank
Konts: LV36HABA0551043256713
Paldies visiem ziedotājiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!