Kopš 2005. gada pasaule pazīst tādu jēdzienu kā ecosexy. Latviski to varētu tulkot kā ekoseksīgs, tiesa gan, daudzas latviskotas lietas zaudē savu burvību, jo grūti atrast precīzus vārdus, lai pārnestu visu ideju. Un ideja ir – ekoseksīgs ir viss, kas ir dabīgs un ko tu, lasītāj, labprāt gribētu sev.

Piemēram, nesen atvērtajā pašmāju interneta veikalā Ekoveikals.lv atrodama pat atsevišķa sadaļa  lietām, ko varētu pieskaitīt pie ecosexy žanra. Šoreiz izvēlējāmies trīs no tām:

1) Ekoseksīgi lubrikanti

Lai gan vidusmēra ekoloģisku preču veikals asociējas ar laukos audzētiem kartupeļiem un mājās kaltētām tējām, tomēr ekoloģiskas lietas sniedzas krietni pāri šim priekšstatam.

Šķiet, ka Ekoveikals.lv ir viens no pirmajiem eko veikaliem, kas piedāvā arī ekoloģiskus lubrikantus. Diemžēl daudzi parastie lubrikanti satur sastāvadaļas, kas nelabvēlīgi ietkemē vagīnas mikrofloru, veicinot dažādas vaginālās infekcijas. Parastie lubrikanti mēdz saturēt arī parabēnus - sintētiskus konservantus, kam piemīt spēja nogalināt plaša spektra mikroorganismus, tādā veidā aizsargājot lubrikantus no bojāšanās. Viena no plaši apspriestajām parabēnu sliktajām īpašībām ir tā, ka tiem piemīt estrogēna jeb sievišķo dzimumhormonu darbību imitējoša īpašība, kas veicina reproduktīvās sistēmas darbības traucējumus.
Ekoveikals.lv atrodamie JoyDivision Bio Glide lubrikanti ir pirmie 100% dabīgie lubrikanti. Tie neizraisa alerģiskas reakcijas un ir īpaši draudzīgi ādai - tas ir klīniski un dermatoloģiski testēts produkts.

2) Ekoseksīgas tējas prāta un ķermeņa možumam

Ajūrvēdas tējas ir īpaši garšvielu un tējas maisījumi, kas ir gan nomierinoši, gan stimulējoši. Piemēram, Pukka maigā mīlestības tēja nodrošinās intīmu gaisotni un Yogi Tea vīriešu tēja ar grauzdētu garšvielu garšu un žeņšeņu ienesīs jaunas vēsmas seksuālajā dzīvē. Ajūrvēdas tējas sievietēm ar grauzdētu cigoriņu, kanēļa, kardamona aromātu un šķipsniņu piparu uzmodinās jebkuru daiļā dzimuma pārstāvi.

3) Ekoseksīgas eļļas ķermenim un masāžai

Ekoveikals.lv atrodamas dabīgas masāžas un vannas eļļas, kas ir gan relaksējošas, gan ar afrodiziaka efektu. Izvēlēties eko eļļas ir svarīgi tāda iemesla dēļ, ka tās nesatur nekādus piemaisījumus - minerāleļļas (Mineral Oil) un pretrunīgi vērtēto šķidro parafīnu(Paraffinum Liquidum), ekoloģiskās eļļas izstrādātas tā, lai maksimāli mazinātu alerģijas risku.

Parastajās masāžas eļļās mēdz izmantot lētus naftas pārstrādes blakusproduktus, tie pārklāj ādu ar neelpojošu slānīti, kas izraisa tādas ādas problēmas kā iekaisumus, melnos punktus u.c. Tāpat smaržīgās eļļas var saturēt aromātiskos ogļūdeņražus (PHA), kas ir kancerogēni. Savukārt, lietojot dabīgās eļļas, vari būt drošs, ka tās radīs īpašu, intīmu gaisotni un labvēlīgi ietekmēs kā ķermeni tā arī garu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!