Aizdomās par sevišķi cietsirdīgas slepkavības izdarīšanu policijai izdevies aizturēt piecus vīriešus, kuri pagājušās nedēļas nogalē desmit latu parāda dēļ ar sevišķu cietsirdību noslepkavoja 27 gadus vecu vīrieti, kurš Rīgā bija ieradies darba meklējumos no Krāslavas.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, sestdien, 24.aprīlī, ap plkst.1 Rīgā, Čiekurkalna 2.garās līnijas un 2.šķērslīnijas krustojumā tika atrasts vīrieša līķis. Viņam tika konstatētas aptuveni desmit durtas brūces. Mirušajam bija mugurā vien krekls un bikses, virsdrēbju nebija. Tas ļāva policijai izdarīt secinājumu, ka 1983.gadā dzimušais vīrietis, visticamāk, noslepkavots pavisam citur, bet uz ielas atnests vai atvests jau miris.

Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki nekavējoties sāka procesu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies cilvēka nāve. Veicot virkni dažādu operatīvo pasākumu, policija pirmdien, 26.aprīlī, aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu aizturēja piecus vīriešus - 1987., 1972., 1967.gadā dzimušus, kā arī 1986. un 1984.gadā dzimušus brāļus. Visi aizturētie iepriekš bijuši tiesāti, viņi nekur nestrādā un samērā bieži lieto alkoholu. 1967.gadā dzimušais vīrietis vispār ir bez noteiktas dzīvesvietas, turklāt viņam nemaz neesot piešķirts personas kods.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka cietušais kopā ar šiem pieciem vīriešiem piektdien, 23.aprīlī, jau pa dienu kādā dzīvoklī Čiekurkalnā lietojuši alkoholu. Tad vienu brīdi kāds atminējies, ka 1983.gadā dzimušais vīrietis ir parādā desmit latus, par ko izcēlies strīds. Tas beidzās ar slepkavību. Kā liecina sākotnējā ekspertīzes, cietušā nāve iestājusies jau aptuveni plkst.18-19. Slepkavas nogaidīja diennakts tumšo laiku, kad līķi iznesa turpat netālu uz ielas. Pēc tam viņi atgriezušies dzīvoklī un kopīgiem spēkiem mēģinājuši to satīrīt, lai slēptu pēdas.

Trīs no aizturētajiem - abi brāļi un 1987.gadā dzimušais vīrietis - jau vakar ar tiesas lēmumu ir apcietināti, bet šodien tiesa lems par apcietinājuma piemērošanu abiem pārējiem aizturētajiem. Policija arī noskaidrojusi, ka nozieguma izdarīšanā galvenie bijuši divi, viens no viņiem tas, kuram it kā cietušais bijis parādā.

Policija uzsver, ka cietušais nebijis līdzīga dzīvesveida piekritējs, kādi ir aizturētie. Jaunais vīrietis Rīgā ieradies no Krāslavas cerībā atrast darbu. Galvaspilsētā viņš dzīvojis pie radiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!