30 000 litru spirta kontrabandas krimināllietā Valsts policija ir aizturējusi vēl vienu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieku, kurš šajā lietā ir devītais aizturētais un trešais aizturētais muitnieks.
Policija aizdomās par spirta kontrabandu no Krievijas maijā aizturēja astoņus cilvēkus, arī divus muitniekus. Policisti fiksēja, ka kravas automašīna "Iveco" šķērso Latvijas-Krievijas robežu Terehovas muitas kontroles punktā un dodas uz Ludzu. Automašīna tika novietota kādas firmas teritorijā Latgales ielā, kur izvietotas vairākas noliktavas. Vienā no tām spirts tika izkrauts.

Automašīnā un puspiekabē atradās 30 000 litru spirta, kas bija sapildīts 2,5 litru tilpuma plastikāta pudelēs ar uzrakstu "Maksimka" - ar šādu nosaukumu Krievijā tiek pārdots mazgāšanas līdzeklis. Melnajā tirgū šāds daudzums spirta maksā aptuveni 45 000 latu, un, pēc sākotnējā ekspertu atzinuma, spirts ir kvalitatīvs - 95,6%.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā pastāstīja, ka, turpinot izmeklēšanu par spirta kontrabandu, aizturēts 1986.gadā dzimušais muitnieks Andris, kuram Rīgas pilsētas Vidzemes tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Andris ir trešais Terehovas muitas kontroles punkta darbinieks, kuru šajā krimināllietā aizturējusi policija. Iepriekš tika aizturēti viņa kolēģi - importa kravu joslas uzraugi - 1967.gadā dzimušais Aleksandrs un 1948.gadā dzimušais Jevgeņijs.

Likumsargi norāda, ka muitas kontroles punkta darbinieku saistība ar spirta kontrabandu apstiprinās un šobrīd izmeklēšana turpinās, lai noskaidrotu, vai aizturētās personas ir saistītas ar citu noziegumu izdarīšanu.

Vakar Rīgas apgabaltiesa līdz 16.jūnijam atstāja spēkā drošības līdzekli, apcietinājumu, nozieguma organizatoram, 1969.gadā dzimušajam Pjotram, un 1961.gadā dzimušajam Pāvelam.

Savukārt krāvēju, 1962.gadā dzimušo Juriju, 1961.gadā dzimušo Sergeju un 1979.gadā dzimušo Jāni, kurš nodrošināja automašīnas iekļūšanu noliktavas telpās un gatavojās piedalīties izkraušanā, tiesa vakar atbrīvoja no apcietinājuma, nododot viņus policijas uzraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!