Rīgas apgabaltiesa šodien naudas izspiešanā apsūdzētajam Austrumu cīņu trenerim Mārim Abiļevam piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.
Abiļevam arī piespriests naudas sods 400 latu apmērā.

Otram tiesājamam Nikolajam Kovaļskim tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu.

Abiļevs bija apsūdzēts divās naudas izspiešanas epizodēs, taču vienā no tām tiesa apsūdzību pārkvalificēja uz patvarību. Par šo noziedzīgo nodarījumu viņam tika piespriests minētais naudas sods.

Spriedumu var pārsūdzēt 10 dienu laikā Augstākajā tiesā, taču neviens no lietas dalībniekiem neizteica pārliecību, ka tas tiks darīts.

Kā ziņots, šīs krimināllietas izskatīšana tiesā atlikta vairākkārt - vienreiz slimības dēļ neieradās tiesājamais Kovaļskis, citreiz - Kovaļska advokāts bija aizņemts citā tiesas sēdē. Vienu reizi lieta tika izskatīta gandrīz līdz galam, taču tiesneses ilgstošas slimības dēļ process tika pārtraukts un lietas izskatīšana nodota citam tiesnesim.

Abiļeva un Kovaļska krimināllieta Rīgas apgabaltiesā atrodas jau kopš 1999.gada.

Abi tiesājamie - SIA "Okinawa" prezidents Abiļevs un SIA "Eskorts" prezidents Nikolajs Kovaļskis - tika aizturēti 1997.gada novembrī. Viņi apsūdzēti 25 000 ASV dolāru izspiešanā, turklāt Abiļevam tiek inkriminēta vēl viena naudas izspiešanas epizode.

Lai arī, sākot izmeklēšanu, Abiļevam un Kovaļskim kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, 1998.gada sākumā tas mainīts pret policijas uzraudzību. Lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz apsūdzēto pozitīvo raksturojumu, agrāko nesodāmību un ģimenes stāvokli.

Abiļevs ir arī mākslinieks un Austrumu cīņu treneris, bijušais Latvijas Karatē federācijas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!