Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Naktī uz pirmdienu Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēmuši informāciju no pilsētas videonovērošanas centra darbiniekiem par kādu uz ielas sēdošu vīrieti, kuram, iespējams, acīs iepūsta asaru gāze, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Notikuma vietā vīrietis angliski ar necenzētiem izteicieniem sūtījis pašvaldības policijas darbiniekus prom. Pēc brīža vīrietis tomēr nomierinājies un kārtības sargiem pastāstījis, ka viņam iepūsta asaru gāze. To izdarījis cilvēks, ar kuru viņam izcēlies konflikts par futbola spēles rezultātiem.

Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Pie cietušā pienāca klāt citi Ungārijas pilsoņi un lūguši draugu nomierināties.

Ierodoties mediķi ungāram palīdzējuši ar ūdeni noskalot seju un acis. Tūrists uz ārstu klātbūtni arī reaģējis agresīvi un lamājies necenzētiem vārdiem. Mediķi pēc vīrieša apskates secinājuši, ka hospitalizācija nav nepieciešama.

Dodoties atpakaļ uz operatīvo transportlīdzekli, vīrietis turpinājis lietot cieņu aizskarošus izteicienus un centies vienu policistiem izprovocēt uz kautiņu. Uz aizrādījumiem vīrietis nereaģēja, skaidro pašvaldības policija.

Kārtības sargi pieņēmuši lēmumu ungāru aizturēt.

Aizturēšanas laikā pie policistiem pienākusi netālu esošā bāra darbiniece. Viņa likumsargiem pastāstījusi, ka tūrists bāra telpās uzvedies agresīvi, centies izprovocēt vairākus bāra klientus uz kautiņu, kliedzis un lietojis cieņu aizskarošus izteicienus.

Tūristu nav bijis iespējams novaldīt, tāpēc viens no bāra apmeklētājiem viņam acīs iepūtis asaru gāzi.

Vīrietis nogādāts pašvaldības polcijas dežūrdaļā. Tur viņš nomierinājies un paskaidrojis, ka uz Latviju atbraucis, lai atbalstītu Ungārijas komandu FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā.

Alkohola koncentrācijas pārbaudē izelpā noskaidrots, ka ungārs ir 2,44 promiļu reibumā. Vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu un piemērots 100 eiro naudas sods. Vīrietis sodu samaksājis un atvainojies par savām izdarībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!