Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkos bojā gājuši trīs cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Naktī uz pirmdienu plkst. 1.48 tika saņemts izsaukums uz Piebalgas ielu Cēsīs, kur dega divstāvu sabiedriska ēka 350 kvadrātmetru lielā platībā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēka jau deg ar atklātu liesmu – 250 kvadrātmetru platībā dega ēkas jumts, 75 kvadrātmetru platībā – mansarda siena, kā arī piebūve 25 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēka tālāka izplatība tika ierobežota plkst. 5.16, bet šobrīd vēl turpinās darbi, lai ugunsgrēku pilnībā likvidētu.

Piektdienas pēcpusdienā plkst. 17.17 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavpili, kur no vienstāva dzīvojamās mājas nāca dūmi. Iekļūstot mājā caur logu, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka tur izveidojies liels piedūmojums, bet atklāta degšana nekur netika manīta.

Pārmeklējot piedūmotās telpas, ugunsdzēsēji glābēji atrada divus cilvēkus – apmēram 42 gadus vecu pieaugušo un sešus gadus vecu bērnu, kurus nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri konstatēja abu cilvēku nāvi. Ugunsgrēkā bija degusi mājas virtuve ar koridoru 20 kvadrātmetru platībā, bet ugunsdzēsēju glābēju ierašanās brīdī atklātas degšanas vairs nebija, jo skābekļa trūkuma dēļ liesmas jau bija apdzisušas.

Savukārt sestdien īsi pēc pusnakts tika saņemts izsaukums uz citu vienstāva dzīvojamo māju Daugavpilī. Ugunsdzēsēji glābēji ierodoties konstatēja, ka ēkā deg sadzīves mantas un griestu pārsegums 6 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā tika atrastas apmēram 50 gadus veca vīrieša mirstīgās atliekas. Notikušā apstākļus skaidros Valsts policija.

Aizvadītajās brīvdienās Daugavpils novada Naujenes pagastā dzīvojamā mājā izcēlās ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāva ēkas jumts 60 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās ēkas izkļuva apmēram 84 gadu vecs vīrietis, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Izsaukums tika saņemts piektdien plkst. 23.43, bet sestdien plkst.02.36 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt Apes novada Gaujienas pagastā bija izcēlies ugunsgrēks, kurā dega garāža, divas vieglās automašīnas un malka 40 kvadrātmetru platībā. Izsaukums tika saņemts sestdien plkst. 21.45, bet svētdien plkst. 1.46 ugunsgrēks jau bija likvidēts.

Sestdien plkst. 23.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Mazo Stropu ezeru Daugavpilī, kur ūdenī atradās vīrietis ar suni. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka apmēram 15 metrus no krasta ūdenī atrodas vīrietis, bet suns nebija redzams. Glābēji vīrieti nogādāja krastā un nodeva NMPD darbiniekiem. Ugunsdzēsēji glābēji vēlreiz pārmeklēja ezeru, bet suni neizdevās atrast.

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 18.novembra plkst. 6.30 līdz 21.novembra plkst. 6.30, VUGD saņēma 109 izsaukumus, no kuriem 42 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 55 uz glābšanas darbiem, bet 15 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!