Foto: stock.xchng
Arī šogad turpina palielināties saistībā ar narkotiku noziegumiem aizturēto Latvijas valstspiederīgo skaits ārvalstīs, pavēstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) Konsulārajā departamentā.

ĀM rīcībā ir informācija, ka šogad līdz 18.septembrim aizturēti jau 50 valstspiederīgie, kas aizturēti uz aizdomu pamata par narkotisko vielu transportēšanu, izgatavošanu, realizāciju vai glabāšanu. Pērn par šādiem noziegumiem bija aizturēti 67, bet 2009.gadā – 32 valstspiederīgie.

Kopumā šogad līdz septembra vidum Latvijas pārstāvniecības ārvalstīs ir saņēmušas informāciju par 184 aizturētajiem. Pērnā gada laikā vēstniecībām bija informācija par 431 aizturēto, 2009.gadā – 235.

Šogad visvairāk aizturēti valstspiederīgie Spānijā (32), Vācijā (25), Krievijā (22), Lielbritānijā (18), bet pārējās valstīs mazāk. Valstspiederīgie aizturēti arī eksotiskās valstīs, piemēram, Argentīnā – seši, Peru – divi, Ekvadorā – divi, Meksikā – viens, Kolumbijā – viens, Brazīlijā – viens.

Latvijas iedzīvotāju aizturēšanas iemesli ir visdažādākie – pārsvarā laupīšanas vai zādzības, krāpšana, tostarp viltotu kredītkaršu un dokumentu izmantošana, ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, attiecīgās ārvalsts imigrācijas likuma pārkāpumi, vardarbība, sīks huligānisms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!