Šodien Krāslavas rajona tiesa nolēma piespriest vardarbībā un cietsirdībā apsūdzētajam Aleksandrovas speciālās internātskolas pedagogam Oļegam Lisenokam brīvības atņemšanu uz 2,5 gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.
Lisenoks tika atzīts par vainīgu 32 no 33 lietā figurējušajām epizodēm, kad viņš cietsirdīgi un vardarbīgi izturējies pret internātskolas audzēkņiem. Tiesa konstatēja, ka Lisenoka rīcības rezultātā cietušas 23 no 35 lietā figurējušajām nepilngadīgajām personām.

Lietas izskatīšanas laikā tiesa konstatēja, ka likumpārkāpumus Lisenoks ir veicis pēdējo četru gadu laikā. Līdz ar to tiesa konstatēja, ka mācību process skolā bijis organizēts nepareizi un slikti strādājušas valsts iestādes - Krāslavas rajona Izglītības pārvalde, reģionālais izglītības valsts inspektors un pagasttiesa.

Lai izvairītos no līdzīgu situāciju atkārtošanās, Krāslavas rajona tiesa nolēma lūgt Labklājības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un bērnu tiesību aizsardzības centra vadību 30 dienu laikā informēt tiesu par pasākumiem, kas veikti, lai nepieļautu līdzīgu gadījumu atkārtošanos.

Lisenoka advokāte Gaļina Makarova tiesas spriedumu raksturoja kā ļoti "objektīvu" un pārsūdzēt to negrasās. Kā ziņots, Lisenokam inkriminētas 33 epizodes, kurās no viņa cietsirdības un vardarbības ir cietušas 23 nepilngadīgas personas vecumā no 8 līdz 15 gadiem.

Lisenoks internātskolas audzēkņus ir sitis, pazemojis, lamājis un ņirgājies par viņiem laika posmā no 1997.gada līdz 2000.gada beigām, zinot, ka jauniešiem ir garīgās attīstības traucējumi. Krimināllieta pret Lisenoku tika ierosināta pagājušā gada 15.decembrī pēc Krimināllikuma 174.panta. Kopumā par Aleksandrovas internātskolā konstatētajiem dažāda veida pārkāpumiem ir ierosinātas trīs krimināllietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!