Jūrmalas tiesa trešdien uz desmit dienām apcietināja aizdomās par vēlētāju balsu pirkšanu turēto partijas "Jaunais centrs" (JC) Jūrmalas domes deputātu advokātu Igoru Dreiju
Aizdomās par vēlētāju balsu uzpirkšanu Jūrmalā tiek turēts arī JC deputāta kandidāts uzņēmējs Sergejs Zikins un JC saraksta pārstāves - arodbiedrības "MAS "Jūraslīcis" darbinieki" priekšsēdētāja Valentīna Sprukta un šīs arodbiedrības revidente Valentīna Staško.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vēlētāju uzpirkšana notikusi Kauguros, 2.vidusskolā izvietotajā vēlēšanu iecirknī.

Kā ziņots, vairākas Jūrmalas domē neiekļuvušās partijas apstrīdējušas vēlēšanu rezultātus.

Otrdien iesniegto Latvijas Zaļās partijas (LZP) un partijas "Latvijas Kalve" prasību atcelt Jūrmalas domes vēlēšanu rezultātus Administratīvā rajona tiesa izskatīs 29.martā, plkst.12, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Līdz trešdienas pēcpusdienai jau astoņas partijas bija nolēmušas tiesā apstrīdēt pašvaldības vēlēšanu rezultātus, kurus liek apšaubīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ierosinātā krimināllieta par vēlētāju balsu pirkšanu Jūrmalā.

Vakar iesniegtajai LZP un "Latvijas kalves" prasībai šodien plāno pievienoties vēl piecas domē neievēlētās partijas - "Latvijas ceļš" (LC), Latvijas Zemnieku savienība (LZS), Kristīgi demokrātiskā savienība (KDS), "Mūsu Latvijai" un "Tēvzemes savienība", kā arī domē pārstāvētā Tautas partija (TP), aģentūru LETA informēja LZP deputāta kandidāte Iveta Grigule.

Krimināllietu, kuras ietvaros aizturēts Dreija un Zikins, KNAB ierosinājis pēc Krimināllikuma 90.panta par vēlēšanu tiesību realizēšanas kavēšanu.

Krimināllietu turpmāk izmeklēs Drošības policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!