Patruļpolicijas ekipāža piektdien, 1.jūnijā, patrulējot Bolderājā, ap plkst.20 pamanījusi ātri braucošu automašīnu "Honda Civic", kuras vadītājs bijis manāmā alkohola reibumā, un, lai automašīnu aizturētu, policistiem nācies dzīties tai pakaļ un izmantot ieroci.
Keramikas ielā tika veikts pirmais mēģinājums "Hondu" apturēt, bet tās vadītājs palielinājis ātrumu un mēģinājis notriekt policijas darbinieku. Bēgot no policijas, "Hondas" vadītājs izraisījis vairākas avārijas situācijas. Policijas ekipāža mašīnai sekojusi līdz Platajai ielai 10, kur "Honda" ietriecās garāžas sienā, bet policijas automašīna aizšķērsoja ceļu.

Kad policijas darbinieks devās pie "Hondas" vadītāja, mašīna sāka strauju kustību atpakaļ, ietriecoties policijas automašīnā, pēc tam - strauju kustību uz priekšu, mēģinot notriekt policijas darbinieku. Lai apturētu automašīnu un autovadītāju, tika izdarīts brīdinājuma šāviens un vairāki šāvieni pa riepām. Tomēr "Honda" no notikuma vietas strauji aizbraukusi, tā arī neapstājoties.

Pēc tam "Honda" tika atrasta Platā ielā 35 ar sašautām aizmugurējām riepām. Vadītājs no notikuma vietas aizmucis, tomēr aizturēta pasažiere, 22 gadus vecā Žanna B., kura nogādāta policijas iecirknī. Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgā reģistrēti 150 ceļu satiksmes negadījumi, 18 negadījumos cietuši 28 cilvēki. Par braukšanu alkohola reibumā aizturēti 43 autovadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!