Naktī no otrdienas uz trešdienu nodegot kādai koka mājai Jūrmalā, Bulduros, cietusi arī tieši kaimiņos esošā Latvijas Hokeja federācijas prezidenta, uzņēmēja Kirova Lipmana māja, šodien vēsta laikraksti “Telegraf” un “Vakara Ziņas”.
Ugunsdzēsēji un Lipmans neizslēdz, ka ir notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Naktī no otrdienas uz trešdienu Bulduros ir notikuši vairāki ugunsgrēki, taču par ugunsgrēka kulmināciju tiekot uzskatīts ugunsgrēks blakus Lipmanam īpašumam.

“Diemžēl pašlaik esmu ārzemēs. Bet visu nakti sazvanījos ar ģimeni, ar apsardzi. Ģimene ļoti sāpīgi to uzņēma,” telefonsarunā “Vakara Ziņām” norādīja Lipmans. Tomēr neskatoties uz to, ka kaimiņa māja nodegusi pilnībā, Lipmana māju liesmas nav skārušas, lai gan neliela skāde tai esot nodarīta.

Lipmans neizslēdz iespēju, ka māja nodedzināta tīšuprāt, jo, pēc viņa domām, tonakt ir bijuši vairāki ugunsgrēki uzmanības novēršanai. Kā norāda Lipmans, jaunais kaimiņmājas īpašnieks esot pirms tam centies panākt mājas nojaukšanu.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses sekretāre Solveiga Smiltene informēja, ka jāgaida ekspertu atzinumi un tikai tad varēs spriest, vai mājas dedzināšana ir bijusi ļaunprātīga. Viņa piebilda, ka Jūrmalā esot novērota interesanta tendence - bieži kāds nopērk Jūrmalā vecu koka māju un drīz vien tā nodeg mīklainos apstākļos.

Jūrmalas policija aizdomās par septiņu automašīnu, šķūnīša un divstāvu mājas nodedzināšanu aizturējusi kādu 25 gadus vecu jaunieti.

Kā liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sniegtā informācija, otrdien plkst.19.23 Bulduros, Vienības prospektā, dega automašīna un malkas šķūnītis 60 kvadrātmetru platībā. Savukārt plkst.23.48 Bulduru prospektā dega vēl viena automašīna, bet pēc pusnakts trīs automašīnas dega Kauguros.

Jūrmalas Kriminālpolicijas priekšniece Evita Spalvēna informēja, ka Jūrmalas policija, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus un iesaistot vairākus dienesta darbiniekus, arī Kriminālpoliciju, Patruļdienestu un Ceļu policiju, aizdomās par tīšu dedzināšanu aizturēja kādu 1980.gadā dzimušu jaunieti.

Aizturētais atzīst savu vainu šķūnīša un vienas automašīnas dedzināšanā, taču, kā norādīja Jūrmalas Kriminālpolicijas priekšniece, policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka, iespējams, aizturētais vainojams arī citu notikušo ugunsgrēku izraisīšanā.

Policija noskaidrojusi, ka jaunietis iepriekš nav tiesāts, taču ārstējies psihoneiroloģiskajā slimnīcā.

Kā norādīja Spalvēna, aizturētais savu rīcību skaidrojis ar vēlmi redzēt, kā deg automašīnas.

Likumsargi uzsākuši kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 185.panta par svešas mantas tīšu bojāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!