Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu par kādu konfliktu, kas nedēļas nogalē noticis "Projekta Pēdas" sezonas noslēguma pasākumā "Skonto" hallē, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākais inspektors Aigars Bērziņš.
Kā informēja projekta sabiedrisko attiecību speciālists Ronalds Šulcs, 3.decembrī "Skonto" hallē, "Projekta Pēdas" ikgadējā noslēguma pasākumā organizatoriem radās domstarpības ar jauno izpildītāju konkursa finālā neiekļuvušo grupu "Pornstone". Grupas dalībnieki, iespējams, būdami alkohola vai psihotropo vielu iespaidā, izaicināja apsardzes firmas "Artekspo" darbiniekus.

Grupas dalībniece uzbruka kādam apsargam un saskrāpēja viņam seju. Pēc šī incidenta apsargi izsauca policiju. Meitene draudējusi arī pasākuma organizatoriem, tādēļ kopā ar citiem agresīviem jauniešiem tika izraidīta no pasākuma telpām, stāstīja Šulcs.

Viņš noraida informāciju, ka apsargi būtu piekāvuši grupas dalībnieku. Viņaprāt, šādas informācijas parādīšanās ir mēģinājums radīt ažiotāžu, lai popularizētu minēto grupu.

Savukārt kāda aculieciniece informēja, ka šī grupa jau bija beigusi uzstāšanos un grasījusies doties prom, pirms tam izejot laukā ieelpot svaigu gaisu un uzsmēķēt.

Tad apsargs pateicis kādam jaunietim, lai viņš paņem savas mantas, un iesitis viņam pa degunu. Notikušā aculiecinieki cerējuši, ka citu cilvēku klātbūtne apturēs apsargu, taču viņš izskrējis laukā no halles un sācis sist "Pornstone" basģitāristu.

Apsargs iesita arī meitenei, kura no sitiena nokrita uz zemes, stāstīja aculieciniece. Viņš salauzis meitenes diktofonu un norāvis viņai no kakla zelta ķēdīti.

Bērziņš sacīja, ka kriminālprocess ir uzsākts par notikušo faktu, kurā nodarīti miesas bojājumi.

Kā ziņots, vides un izglītības projekts "Projekts Pēdas" darbojas jau ceturto gadu un apvieno Latvijas olimpiešus, studentus un skolu jaunatni kopīgās aktivitātēs, kas saistītas ar sabiedrības attieksmes maiņu pret sevi un vidi ap sevi.

Projektā iesaistītie jaunieši un olimpieši talkās sakopj vairākas vietas un iepazīst apkārtni, dodoties kopīgos velobraucienos. Šosezon projekta aktivitātēs piedalījušies apmēram 3500 jauniešu un aktīvu zaļās idejas atbalstītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!