Lai palīdzētu savam kolēģim kriminālpolicijas inspektoram Aigaram Pužulim, kurš, vadot automašīnu dzērumā, nāvīgi notrieca 18 gadus vecu puisi, Balvu rajona policisti viltojuši pierādījumus, otrdien raksta "Latvijas avīze".
Noziegums atklāts, jo divdesmit gadus vecais policijas kaprālis, Balvu rajona policijas pārvaldes ceļu policijas inspektors Armands Logins, kurš pats piedalījās noziegumu pēdu slēpšanā, vēlāk tomēr vērsies Balvu rajona prokuratūrā.

22.martā uz Balvu apvedceļa policistu kriminālpolicijas inspektors Pužulis, vadot automašīnu alkohola reibumā, iebrauca pretējā braukšanas joslā un notrieca gājēju.

Logins ieradies notikuma vietā. Pēc brīža notikuma vietā ieradās arī ceļu policijas priekšnieks Arkādijs Kravalis, kurš pēc dienesta stāvokļa pārņēma vadību satiksmes negadījuma noformēšanā. Interesi par notikušo izrādījusi arī Balvu rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas priekšniece Solvita Vīgante, kura kopā ar savu dzīvesbiedru izmeklēšanas tiesnesi Ventu Sobačevski arī atradās krietnā alkohola reibumā, raksta "LA".

Apspriežoties ceļu policijas priekšnieks, Vīgante un kriminālpolicijas inspektors Andrejs Aleksejevs nolēma, ka alkometrā iepūtīs nevis avārijas izraisītājs, bet Aleksejevs, kurš nebija dzēris. Tā tika izdarīts melīgs mērījums, ka avārijas izraisītājs nav alkohola reibumā. Avārijas izraisītāja izelpā konstatētas 2,15 promiles alkohola.

Uz ekspertīzi vainīgā vietā arī tika nogādāts Aleksejevs, kurš pirms tam bija iemācījies Pužuļa personas kodu un citus datus, kā arī mācēja atdarināt uz kādas citas lapas redzamo Pužuļa parakstu

Pēc atklātā nozieguma ceļu policijas priekšnieks Arkādijs Kravalis un kriminālpolicijas inspektors Andrejs Aleksejevs sodīti tikai ar disciplinārsodiem par neatbilstību ieņemamajam amatam. Savukārt jaunais policists, kurš nebaidījās stāstīt patiesību par kolēģu rīcību, arī sodīts disciplināri ar brīdinājumu par neatbilstību ieņemamajam amatam.

Uzsākts kriminālprocess.

Tā kā negadījumā bija iesaistītas daudzas policijas amatpersonas, kriminālprocesa lietu savā pārziņā pārņēma Valsts policijas iekšējās izmeklēšanas birojs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!