Otrā decembra vakarā ceļa Kocēni - Limbaži - Tūja 55. kilometrā (posmā starp Tūjas skolu un krustojumu) sabraukts 32 gadus vecs, netālu no notikuma vietas dzīvojošs, vīrietis, kurš guļot uz ceļa mēģinājis apturēt automašīnu.
Otrs vīrietis, kurš mēģinājis, bet nav paspējis savu draugu novilkt no ceļa, liecināja, ka pirms tam dzēruši alu un bojāgājušais jau agrāk līdzīgi bija nostopējis automašīnu.

Uz notikuma vietu izsauktā ātrā palīdzība konstatēja, ka cietušais vīrietis miris negadījuma vietā. Limbažu rajona policijas pārvaldes (RPP) Kriminālpolicijas biroja inspektors Guntis Zvirbulis savā darba praksē neatcerējās līdzīgus gadījumus, kad autostopētāji gūlušies uz ceļa.

Pie automašīnas stūres bija Limbažu RPP darbinieks, kurš savā brīvdienā bija devies izbraukumā ar ģimeni. Uz ceļa guļošo ieraudzīt viņam liegusi ne tikai tumsa, bet arī pretimbraucošā auto gaismas. Braucējam uz vietas ar alkometru tika pārbaudīts, vai nav dzerts, viņš arī neatteica mērot ceļu līdz slimnīcai, lai nodotu pārbaudei asins analīzi.

RPP pārstāvji gan stāstīja, ka gadījumos, kad alkometrs neuzrāda alkohola klātbūtni izelpojamā gaisā, papildu analīzes neveic. Šoreiz tas darīts, lai izslēgtu jebkādas runas, ka roka roku mazgā.

Sākts kriminālprocess par satiksmes negadījumu, kurā bojā gājis cilvēks. Tā kā negadījumā iesaistīts policijas darbinieks, lieta nosūtīta izmeklēšanai Valsts policijas iekšējās drošības birojam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!