Policija pagājušās nedēļas nogalē pārtraukusi divu marihuānas audzētavu darbību kādā Rīgas dzīvoklī un speciāli izbūvētā pazemes angārā Kuldīgas rajonā, kur narkotiskā viela audzēta 120 kvadrātmetru platībā.
Veicot kratīšanu Kuldīgas rajonā privātajā saimniecībā atrasts marihuānas audzēšanai piemērots pazemes angārs, kura platība bijusi aptuveni 120 kvadrātmetri. Kratīšanas laikā no angāra izņemti 618 marihuānas stādi, kuru kopējais svars 28 kilogrami, un trīs kilogrami izžāvētās marihuānas, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāvij.

Policija pārliecinājusies, ka pazemes angārā veikta marihuānas žāvēšana, par ko liecina izņemta speciāla prese un maisiņi izžāvētās produkcijas hermētiskai iepakošanai.

Savukārt kratīšanas laikā Rīgas dzīvoklī izņemts 31 marihuānas augu stāds ar kopējo svaru aptuveni 6 kilogrami, kā arī izņemta specializēta literatūra marihuānas audzēšanai.

Abās marihuānas audzēšanas vietās bijis speciāls apgaismojums, speciāla elektronika, kas uztur noteiktu siltumu un mitrumu telpā, speciāla ventilācijas sistēma ar smakas filtrāciju, automātiska laistīšanas sistēma un speciāli ķīmiskie maisījumi, kurus izmanto labākai augu audzēšanai.

Lietas ietvaros pagājušās nedēļas nogalē aizturēts arī Rīgas Pārdaugavas dzīvokļa īpašnieks, bet vēl viens narkotisko vielu audzēšanā iesaistītais cilvēks atrodoties meklēšanā, portālu "Delfi" informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava.

Personu grupa, kas nodarbojusies ar marihuānas audzēšanu policijas redzes lokā nokļuvusi pērna gada beigās. Operatīvo pasākumu rezultātā noskaidrots, ka viena no marihuānas audzēšanas vietām ir Rīgā, Pārdaugavā, bet otra atrodas Kuldīgas rajonā.

Turpinot veikt OMP tika noskaidrotas vairākas personas, kuras iesaistītas marihuānas audzēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!