Policijas darbinieki, veicot pārbaudes sestdien "Arēnā Rīga" astoņu stundu garumā notikušajā deju mūzikas pasākumā "Sensation White", ierosinājusi 13 kriminālprocesus par nelikumīgu narkotisko vielu glabāšanu, kā arī sastādījusi 29 administratīvā pārkāpuma protokolus par vairākiem sabiedriskās kārtības pārkāpumiem.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš informēja, ka policija šim pasākumam pievērsa pastiprinātu uzmanību un tai bija izstrādāts īpašs darba plāns, jo policisti aktīvi strādāja gan pirms, gan pēc pasākuma, lai novērstu jebkādas iespējamās nekārtības.

Bērziņš stāstīja, ka vakar tika aizturēti 13 cilvēki pret kuriem ierosināts kriminālprocess par nelikumīgu narkotisko vielu glabāšanu. Starp šiem aizturētajiem trīs ir Lietuvas pilsoņi.

Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas, kas nosaka, ka par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat visa vakara garumā tika sastādīti 29 administratīvā pārkāpuma protokoli par dažādiem sabiedriskās kārtības pārkāpumiem.

Četri administratīvo pārkāpumu protokoli sastādīti par sīko huligānismu, 10 protokoli sastādīti pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 171.panta par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā, kā arī 15 administratīvā pārkāpuma protokoli pēc 171.panta par narkotisko vielu lietošanu.

Jau ziņots, ka sestdien "Arēnā Rīga" astoņu stundu garumā notika deju mūzikas pasākums "Sensation White".

"Sensation White" piedalījās dažādi dīdžeji, jo tas bija gada lielākais notikums ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstīs.

Deju mūzikas pasākumā apmeklētājus izklaidēja pasaulē pazīstami dīdžeji "Tom Novy" no Vācijas, "Marco V" no Nīderlandes, dīdžeju komanda "Junior Jack un Kid Creme" no Beļģijas, "Blank & Jones" no Vācijas, "Tim Deluxe" no Lielbritānijas un pašmāju dīdžejs "Electricano".

Sarīkojums pārsteidza ne tikai ar jaudīgu skaņu, grandiozām gaismām un lāzeru un pirotehnikas šoviem, bet arī ar vismaz 30 performanču māksliniekiem. Dažādi pasākumi notika arī "Arēna Rīga" gaiteņos.

Pirmais "Sensation" pasākums notika 2000.gadā Amsterdamā. To apmeklēja 20 000 cilvēku. Pēc gada, kad rīkots jau otrs pasākums, noteikts, ka apmeklētājiem jāierodas baltā apģērbā. Toreiz pasākumu apmeklēja 40 000 cilvēku. Pirmais "Sensation White" pasākums ārpus Nīderlandes notika Vācijā 2005.gadā. To apmeklēja 15 000 interesentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!