Pirmdien Latgales apgabaltiesa Balvu uzņēmēja Alberta Brieža slepkavības lietā, kurā apsūdzētas četras personas, tiesājamajiem piesprieda 15, desmit un astoņu gadu cietumsodus; divus tiesājamos apcietināja tiesas zālē, informē tiesā.
Krievijas Federācijas pilsonim Konstantīnam Sisujevam par uzņēmēja Brieža slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, kā arī par smagu un sevišķi smagu noziegumu izdarīšanu piesprieda 15 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Saskaņā ar Krimināllikuma 43.pantu pēc pamatsoda izciešanas viņam piemērojama izraidīšana no valsts. Sisujevam jau līdz tiesas sēdēm tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Sisujevam prokurors Pēteris Rutkovskis lūdza piemērot 11 gadu cietumsodu un izraidīšanu no valsts.

Apsūdzētos Jeļenu Klimoviču un Gintu Migalu apcietināja tiesas zālē pēc saīsinātā sprieduma nolasīšanas. Klimovičai, kurai bija kopdzīve ar nogalināto, par uzkūdīšanu uz slepkavību un tās atbalstīšanu mantkārīgā nolūkā tiesa piesprieda astoņu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju, policijas uzraudzību uz vienu gadu un aizliegumu nodarboties ar uzņēmējdarbību uz vienu gadu. Viņai kā atbildību mīkstinošs apstāklis tika ņemta vērā tas, ka noziegums izdarīts pirmo reizi. Klimovičai prokurors bija pieprasījis desmit gadu cietumsodu.

Migalam par slepkavības mēģinājuma atbalstīšanu un svešas mantas tīšu bojāšanu vispārbīstamā veidā tiesa piesprieda desmit gadu cietumsodu un vēl trīs mēnešus no iepriekšējā soda, kas vēl nebija izciests. Viņam piespriesta mantas konfiskācija un policijas kontrole uz trijiem gadiem. Migala iemaksāto drošības naudu 10 000 latu nolemts atdot viņa mātei.

Migalam prokurors bija lūdzis piemērot desmit gadu cietumsodu, pieskaitot vēl neizciesto iepriekšējo sodu.

Ceturtais tiesājamais Ivars Višņevskis, kurš apsūdzēts par neziņošanu tiesībsargājošām iestādēm un savu vainu atzina daļēji, jo viņam draudēts, tiesā atzīts par vainīgu, bet saskaņā ar Krimināllikuma 59.pantu un 58.panta pirmo daļu kriminālsodu nolemts nepiespriest.

Jau ziņots, ka firmas "Īves B" komercdirektors Briedis tika uzspridzināts 2005.gada jūnijā automašīnā pie savas darbavietas Balvos.

Par Brieža slepkavību 2005.gada jūnijā apsūdzēta viņa civilsieva Jeļena Klimoviča par uzkūdīšanu uz Brieža slepkavību un tās atbalstīšanu mantkārīgā nolūkā, Krievijas Federācijas pilsonis Konstantīns Sisujevs šajā lietā apsūdzēts par Brieža slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, kā arī par smagu un sevišķi smagu noziegumu izdarīšanu, izmantojot sprāgstvielas un viltotus dokumentus.

Izmeklējot šo krimināllietu, Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) 2006.gada decembra beigās Balvu rajonā atklāja organizētas noziedzīgas grupas nelegālu ieroču un munīcijas glabātuvi. Noziedznieki nodarbojās ar pasūtījuma slepkavībām, izmantojot sprāgstvielas, liecina izmeklēšanas laikā iegūtā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!