Rīgā konstatēts kārtējais krāpšanas gadījums pa telefonu, pieprasot naudu par it kā notikušu ceļu satiksmes negadījumu.
Kā pastāstīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš, trešdien kādai aptuveni 75 gadus vecai sievietei piezvanījis vīrietis, kurš stāstījis, ka sirmgalves dēls notriecis cilvēku, kurš sēžot policijā ar sadragātu žokli, tāpēc pats nevar runāt. Lai nerakstītu iesniegumu cietušais prasot 1000 latu.

Sirmgalve nedomājot sameklējusi nepieciešamo naudas summu un nodevusi to zvanītājam. Kad sieviete policijā rakstīja iesniegumu par krāpšanu, viņa atzinusies, ka presē jau bija lasījusi par šādiem apkrāpšanas gadījumiem, taču domājusi, ka ar viņu tas nekad nevar notikt. Arī tad, kad sievietei nauda pieprasīta, viņa neiedomājās piezvanīt dēlam, lai pajautātu, vai tiešām kaut kas ir atgadījies.

Pēdējais šāda veida iesniegums policijā tika iesniegts septembra sākumā, kad policijā vērsās kāda 1935.gadā dzimusi sieviete par to, ka 21.augustā viņai piezvanījis kāds vīrietis, kurš stādījies priekšā kā policijas darbinieks un pieprasījis naudu saistībā ar kādu avāriju, kuru it kā izraisījis sirmgalves dēls un kurā ir cietušie.

Sievietei tika pieprasīti 3000 latu, par ko sieviete bijusi šokā, taču piekritusi nepieciešamo naudas summu atrast.

Uz viņas mājām ieradās taksometrs, kas sievieti nogādāja bankā, lai no konta sirmgalve varētu noņemt nepieciešamo naudu. Pēc tam viņa aizvesta uz kādu iepriekš norunātu vietu un minēto summu atdevusi.

Pēc kāda laika pie sievietes ieradies dēls, kurš, kā noskaidrojās, nav bijis iesaistīts nevienā satiksmes negadījumā. Sievietei pēc šī krāpšanas gadījuma krasi pasliktinājusies veselība, tādēļ policijā iesniegumu viņa uzrakstījusi tikai trešdien.

Aizdomās par krāpšanām jau iepriekš ir aizturēts agrāk tiesāts 1956.gadā dzimis Lietuvas pilsonis, kā arī 1988.gadā dzimis vīrietis un 1986.gadā dzimusi sieviete, kas arī ir mūsu kaimiņvalsts pilsoņi. Viņi atrodas apcietinājumā.

Jau ziņots, ka Rīgā pēdējo mēnešu laikā fiksēti jau aptuveni desmit gadījumi, kad pa tālruni, uzdodoties par policistu, tiek pieprasīta nauda par ceļu satiksmes negadījumiem, kurus it kā izraisījuši sazvanīto cilvēku tuvi radinieki.

Policija aicina nekādā gadījumā neuzķerties uz šādiem krāpšanas mēģinājumiem. Saņemot šādu zvanu, pašiem nepieciešams piezvanīt vai nu saviem radiniekiem, vai arī policijai. Policija arī norāda: pat ja avārija būtu notikusi, cilvēki, šādi rīkojoties, iesaistās korupcijā - maksā naudu, lai slēptu noziedzīga nodarījuma pēdas.

Par visiem krāpšanas gadījumiem notiek izmeklēšana un ir sākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 177.panta 2.daļas par krāpšanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!