Motokluba "Brīvie vanagi" bijušais prezidents Vilnis Gavars, kurš pazīstams arī ar iesauku "Maziņais" (Mazais), neatzīst savu vainu apsūdzībā par narkotisko vielu tirdzniecību lielos apmēros. Ceturtdien Rīgas apgabaltiesā uzsākta krimināllietas iztiesāšana.
Foto galerija

Gavaram uzrādīta apsūdzība par narkotisko vielu nelikumīgu iegādāšanos, pārvadāšanu un glabāšanu ar mērķi tās realizēt. Policija 2001.gada jūnijā māju kompleksā "Smilgas", kurā bija piereģistrēts motoklubs "Brīvie vanagi", atrada lielu daudzumu kokaīna, amfetamīna un marihuānas. Kratīšanas laikā policija uzgāja arī nelegāli iegādātu un glabātu gludstobru bisi un lielu daudzumu munīcijas.

Ceturtdien tiesas sēdē Gavars, atbildot uz tiesas jautājumu, uzvēra, ka sevi par vainīgu apsūdzībās neuzskata.

Uzsākot tiesas izmeklēšanu, tika uzklausīti uzaicinātie liecinieki. Apsūdzētā bijusī sieva Ludmila Gavare, sniedzot liecības tiesai, bijušo vīru raksturoja kā kārtīgu cilvēku un apšaubīja, ka bijušais laulātais draugs būtu lietojis narkotikas.

Savukārt Gavara advokāta Jāņa Rozenberga tiesai iesniegtie dokumenti no psihiatrijas un narkoloģijas centra liecina, ka Gavars nav bijis minēto centru uzskaitē.

Ceturtdien uz pirmo tiesas sēdi bija ieradušies arī motokluba "Brīvie vanagi" biedri.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Gavars kopš 2001.gada atradās starptautiskajā meklēšanā. Gavaru aizturēja pērn janvāra vidū Krievijā, Ļeņingradas apgabalā, jūlijā Krievijas Ģenerālprokuratūra apmierināja Latvijas tiesībsargājošo institūciju lūgumu par viņa izdošanu, lai sauktu viņu pie kriminālatbildības.

2001.gada jūnijā māju kompleksā "Smilgas" atsavināto narkotisko vielu vērtība toreiz bija vairāk nekā 100 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!