Rīgas apgabaltiesa rasu naida kurināšanā apsūdzēto Andri Jordanu sodīja ar brīvības atņemšanu un gadu un sešiem mēnešiem, portālu "Delfi" informēja tiesas preses sekretāre Evita Naglinska.
Tiesa vīrieti apcietināja tiesas zālē. Pilns sprieduma teksts būs pieejams 19.martā, kad apelācijas kārtībā to varēs pārsūdzēt.

Jau ziņots, ka prokurors Jordanam tiesu debatēs lūdza piemērot deviņu mēnešu cietumsodu. Tā kā Jordanam inkriminētie noziegumi pastrādāti iepriekš piespriestā nosacītā brīvības atņemšanas soda pārbaudes laikā, prokurors uzskata, ka apsūdzētajam cietumā kopā būtu jāpavada divi gadi un trīs mēneši.

Jordans savu vainu tiesai kategoriski noliedza.

Pērn pirms 16.marta pasākumiem Jordans publiskā diskusijā izteicās, ka ebreji un čigāni nav cilvēki un ka etniskās tīrīšanas būtu "ideālais variants".

Jordans ar saviem izteikumiem ir "kurinājis" naidu starp dažādām nacionalitātēm un viņa publiski paustie izteikumi šokējuši visus pagājušā gada 22.februāra diskusijas par ksenofobiju, minoritāšu problēmām Latvijā un citiem jautājumiem dalībniekus. Diskusiju pērn organizēja Latvijas Antifašistiskā komiteja.

Jordans minētajā konferencē, nosaucot sevi par neonacistu, lūdza vārdu, lai paustu savus viedokli. "Es uzskatu, ka neonacisma ideja ir vienīgā, kura dod iespēju cilvēkiem pilnvērtīgi dzīvot. (..) Tajā ir noteikts, ko tu drīksti un ko ne: ja tu esi šāds, drīksti to, ja tāds - tad nedrīksti," viņš sāka savu uzstāšanos. Pēc apgalvojuma, ka viņa pārstāvētie neonacisti apvieno gan krievus, gan latviešus, Jordanam pavaicāja, cik to starpā ir ebreju un čigānu. "Tie nav cilvēki, tāpēc viņu nav mūsu organizācijā," atbildēja vīrietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!