Rēzeknes tiesa ceturtdien bijušo Balvu rajona Policijas pārvaldes policistu Aigaru Pužuli, kurš apsūdzēts par jaunieša notriekšanu braucot alkohola reibumā, sodīja ar nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem, portālu "Delfi" informēja tiesā.
Valsts apsūdzības uzturētājs Andris Škutāns bijušo policistu tiesu debatēs lūdza sodīt ar reālu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem.

Tiesa lēma Pužulim atņemt autovadītāja apliecību uz trim gadiem, kā arī piedzīt jaunieša ģimenei morālā kaitējuma atlīdzību 5250 latu apmērā. Tiesa uzlikusi par pienākumu Pužulim piedalīties probācijas programmā.

Sākotnēji Pužulis apsūdzēts pēc krimināllikuma 260.panta 3.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Taču tiesa apsūdzību pārkvalificējusi uz 260.panta 2.daļu - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Pilns tiesas spriedums būs pieejams 28.martā, kad to desmit dienu laikā varēs pārsūdzēt Latgales apgabaltiesā.

Tiesa lietā pieņēma arī blakus lēmumu, nolemjot informēt Valsts policijas vadību un ģenerālprokuratūru par Balvu rajona policijā pieļautajiem pārkāpumiem lietas izskatīšanā. Balvu rajona policija pēc notikušās avārijas mēģināja viltot vainīgā policista asinsanalīzes.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka 2006.gada 22.martā Pužulis alkohola reibumā uzbrauca 18 gadus vecajam Artūram Štoknim, kurš vēlāk slimnīcā mira. Lai noslēptu Pužuļa vainu, policija un mēģināja viltot viņa asins analīzes.

Kriminālpolicijas priekšniece policijas majore Solvita Vīgante, kas organizēja notikušā negadījuma pierādījumu falsifikāciju, pārcelta darbā uz Gulbenes policijas pārvaldi vecākās inspektores amatā.

Savukārt Kriminālpolicijas biroja 2.nodaļas priekšnieks Andrejs Aleksejevs, kas Pužuļa vietā devās uz Gulbenes slimnīcu nodot asins analīzes, pārcelts dienestā uz Alūksnes rajona policijas pārvaldi Kriminālpolicijas inspektora amatā. Saistībā ar likumā noteiktā vecuma sasniegšanu un pēc paša vēlēšanās no dienesta atvaļināts Ceļu policijas priekšnieks policijas majors Arkādijs Kravalis. Arī viņš piedalījās autoavārijas pierādījumu slēpšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!