Ceturtdien Vaiņodē bijušā lidlauka teritorijā pēc avārijas uzsprāga auto, rezultātā cietuši divi cilvēki, ziņo "Kurzemes Vārds".
Ceturtdien pulksten 15.30 Valsts policija saņēma informāciju, ka smags satiksmes negadījums ar diviem cietušajiem noticis Vaiņodes lidlaukā. Avārijā uzsprāga tumši zaļa automašīna "Chrysler Grand Voyager". Smagus ievainojumus bija guvuši divi vīrieši – 1968.gadā dzimušais Ģirts un 1981.gadā dzimušais Gatis. Abi cietušie tika nogādāti Liepājas Reģionālajā slimnīcā.

Policija pieļauj, ka avārija notikusi, kad spēkrats traucies pa lidostas skrejceļu. Nezināmu iemeslu dēļ, skrejceļa beigās, kur asfalta segums uzlauzts un sastumts kaudzēs, mašīna nav bremzējusi. Tā noskrējusi no brauktuves, uztriekusies asfalta gabalu kaudzei un uzlidojusi gaisā. Pēc nokrišanas uz zemes labu gabalu tālāk automašīna, kas aprīkota ar gāzi, eksplodējusi un aizdegusies. Spēkrats sadedzis pilnībā.

"Kurzemes Vārds" raksta, ka pagaidām nav zināms, kurš no diviem cietušajiem vīriešiem sēdējis pie spēkrata stūres. Nelaimi bija pamanījis lidlauka teritorijas saimnieks. Viņš izdzirdējis troksni, un, kad paskatījies tā virzienā, ieraudzījis dūmus. Kad vīrietis aizsteidzies līdz nelaimes vietai, automašīna bijusi liesmās, bet abi vīrieši bijuši izmesti no tās. Ģirts gulējis zemē degošā auto aizmugurē, bet viņa pārinieks atradies vairāku desmitu metru attālumā. Tieši viņš arī cietis smagāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!