Bauskas rajona policija svētdien īsi pēc pusnakts uz maģistrāles A-7, posmā no Iecavas līdz Codei, dzinās pakaļ motociklistam, kurš bēgot, traucās pat ar 200 kilometru stundā lielu ātrumu.
Bauskas rajona Policijas pārvaldes (RPP) Ceļu policijas priekšnieks Aleksandrs Sidorčiks stāsta, ka dežūrekipāža Iecavā pamanījusi kādu motociklistu, kuram galvā nav bijusi aizsargķivere. Bez tās bijis arī vadītājam aizmugurē sēdošais pasažieris. Ceļu policisti aicinājuši motociklistu apstāties, taču tas ignorējis kārtības sargu prasības un turpinājis braukt.

Nokļūstot uz ceļa A-7, motocikls uzņēmis ātrumu - līdz pat 200 kilometriem stundā. Ieslēdzot skaņas signālu un bākugunis, policijas ekipāža bēglim sekojusi, aicinot to apstāties: "Tas bija ļoti atbildīgs un bīstams darbs, ko policisti veica. Viņiem bija jāseko bēglim pa ceļu, domājot gan par savu, gan pārējo braucēju drošību," stāsta Sidorčiks.

Codes pagastā motocikls nogriezās no maģistrāles un pa grantsceļu turpināja doties Jelgavas rajona virzienā. Motocikla riteņa pacelts, kāds no lidojošajiem akmeņiem sabojāja policijas automobiļa stiklu. Kad bēgli beidzot izdevās aizturēt, noskaidrojās, ka vadītājs jau ir reiz sodīts par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu. Viņam nebija tiesību vadīt transporta līdzekli. Turklāt motociklists bija arī alkohola reibumā.

Aizturētais bija 1981. gadā dzimis Bauskas rajona iedzīvotājs, kura asinīs policija konstatēja 1,3 promiles alkohola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!