Svētdien Bolderājā izcēlies prāvs meža ugunsgrēks. Vējš dūmus nes Rīgas centra virzienā tādēļ piedūmojums ir jūtams lielā daļā Rīgas. Līdz svētdienas vakaram ugunsgrēks vēl nebija apdzēsts.

imageFoto galerija


LTV raidījums "Panorāma" ziņoja, ka, pēc ugunsdzēsēju domām, uguns mežā ienācis no blakus pļāvām, taču aizdegšanas iemesls vēl nav zināms.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Inese Veisa informēja, ka Bolderājā izcēlies prāvs meža ugunsgrēks. Sākotnēji esot bijis vērojams pat vainaguguns.

Ugunsgrēka likvidēšanā iesaistītas vairākas ugunsdzēsēju automašīnas. Liesmas virzoties Bolderājas stacijas virzienā, ugunsgrēka dzēšanā iesaistīts arī speciāls vilciens.

Kā Latvijas Radio teica VUGD priekšnieks Ainars Pencis, ugunsgrēks izplatījies aptuveni septiņu hektāru platībā. Minētajā teritorijā neesot pieejams ūdens, tādēļ ugunsdzēsēju automašīnas tiek uzpildītas no speciāla vilciena, kuram ir divas ūdens cisternas.

Kā pastāstīja aculiecinieki, piedūmojums jūtams pilsētas centrā, uz tiltiem, nedaudz Pārdaugavā. Saules akmens ietīts dūmakā. Dūmi bija jūtami arī Pētersalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!