Pagājušajā nedēļā Daugavpils cietumā, aizrijoties ar vēmekļiem, bojā gājušais uz mūžu notiesātais ieslodzītais 1973.gadā dzimušais bijušais policijas darbinieks Sergejs Daņiļins pirms nāves, visticamāk, ticis smagi piekauts, informēja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas cietumu kalpošanas apvienības valdes priekšsēdētājs Valdis Baltruks.

Pēc Baltruka rīcībā esošās informācijas, Daņiļinu smagi piekāvis kāds cietuma uzraugs, bijušais bokseris. Aptuveni 12 stundas pēc piekaušanas ieslodzītajam kļuvis slikti, viņš sācis vemt, aizrijies un nosmacis.

Lai arī ieslodzītais bijis notiesāts par pusaudža nolaupīšanu, izpirkuma maksas pieprasīšanu viņa vecākiem un beigās pusaudža slepkavību un tik tiešām ir pelnījis smagu sodu, patvaļa cietumos tomēr nav pieļaujama, jo ir nelikumīga.

Pēc Baltruka rīcībā esošās informācijas, cietumnieku regulāra piekaušana Daugavpils cietumā neesot vienīgais šeit pieļautais pārkāpums.

Daugavpils cietuma administrācijā šo informāciju atteicās komentēt.

Jau ziņots, ka 5.septembrī Daugavpils cietumā, aizrijoties ar vēmekļiem, bojā gājis uz mūžu ieslodzītais. Negadījums noticis īsi pēc pusdienām ieslodzītā pārbaudes laikā. Cietuma darbinieki ieradušies kamerā, lai pārmeklētu uz mūžu notiesāto vīrieti. Viņš pārmeklētājiem sācis pretoties, pēc kā ticis saslēgts roku dzelžos. Pēc notikušā vīrietim sākušies gremošanas traucējumi, kļuvis slikti un viņš miris no elpas trūkuma.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas. Lai noskaidrotu vīrieša nāves patiesos iemeslus, nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze.

Bojā gājušais vīrietis cietumā izcietis sodu par 14 gadus veca jaunieša nolaupīšanu un slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!