Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore Jekaterina Kušakova šī mēneša sākumā sākusi kriminālvajāšanu pret trim vīriešiem, kuri tiek apsūdzēti par dubultslepkavību Grīziņkalnā, kas tika veikta 2007.gadā, naktī uz 8.jūniju.
Kā pastāstīja Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks, Dmitrijs Bogdanovs, Konstantīns Kronpušs un Aleksandrs Tarasovs tiek apsūdzēti pēc krimināllikuma (KL) 118.panta 2.punkta - par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas personas.

Minētais likuma pants paredz sodu mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

2007.gada 8.jūnija agrā rītā Rīgā, Grīziņkalnā notika dubultslepkavība. Sākotnēji Grīziņkalna parkā tika atrasti divu vīriešu līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm, bet, izmeklējot dubultslepkavību, policisti noskaidroja, ka uzbrukumā ir vēl divi cietušie, kas tika nogādāti slimnīcā.

Tajā rītā tika nogalināti 1960. un 1962.gadā dzimuši vīrieši, bet cieta 1954.gadā dzimis vīrietis un 1960.gadā dzimusi sieviete, kas, pēc viņas teiktā, izvarota. Nogalinātajiem bija galvas un kakla traumas.

Pēc policijas rīcībā esošās sākotnējās informācijas, kas arī norādīts prokurores sagatavotajā apsūdzībā, cilvēku kompānija naktī uz piektdienu Grīziņkalnā bija lietojusi alkoholiskos dzērienus. Viņiem uzbrukusi cita kompānija, kas viņus smagi piekāvuši un no notikuma vietas aizgājuši.

Sākotnēji policija aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu aizturēja piecus vīriešus, kuri jau vairākkārt nonākuši policijas redzeslokā, taču apsūdzības līdz šim ir izdevies uzrādīt tikai trim cilvēkiem.

Tūlīt pēc šo personu aizturēšanas Rīgas reģiona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis informēja, ka aizturētie vīrieši ir šī rajona iedzīvotāji un dzimuši laikā no 1987. līdz 1969.gadam. Toreiz visiem tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Ķuzis informēja, ka šīs personas nekur nestrādā, regulāri lieto alkoholu un iepriekš vairākkārt nonākušas policijas redzeslokā. Divi vīrieši agrāk sešas reizes tiesāti par noziegumiem, kas saistīti ar zādzībām.

Ķuzis apstiprināja, ka aizturētie vīrieši slepkavības un miesas bojājumus cietušajiem nodarījuši tikai ar rokām un kājām. "Tika veikti spēcīgi sitieni, visticamāk, ar kājām," sacīja Ķuzis. Uzbrukums noticis huligānisku motīvu dēļ.

Par šo dubulslepkavību apsūdzētās personas figurē arī citās lietās. Prokuratūra pagājušā gada jūlijā izskatīšanai Rīgas apgabaltiesā nodeva lietu, kurā par slepkavību, pieciem slepkavības mēģinājumiem, laupīšanām un izvarošanas mēģinājumu grupā apsūdzēti trīs organizētas narkomānu bankas locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!