Otrdien šausminoša vardarbība veikta pret kaķēniem Purvciemā pie AS "Sadales tīkls" un citu uzņēmumu īrētās ēkas Ilūkstes ielā 54 - 4.korpusa - kur, pēc aculiecinieces teiktā, kads strādnieks ar celtniecības putām aizpūtis zemē izveidojušos bedri, kurā mituši aptuveni pusgadu veci kaķēni, portālu “Delfi” informēja organizācijas “Dzīvnieku SOS” darbiniece Dagnija Laimiņa.

"Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis portālu "Delfi" informēja, ka minētajā adresē AS “Sadales tīkls” no SIA “Krok Nami” īrē nelielu platību transformatoru apakšstacijai, tomēr neviens “Latvenergo” vai “Sadales tīkla” pārstāvis šajā ēkā nekādus remontdarbus nav veicis un viņi nebija iesaistīti kaķēnu nogalināšanā.

Foto galerija Brīdinām, ka bildēs ir nepatīkami skati!

Laimiņa stāstīja, ka organizācijas biedri otrdien vakarā tika informēti par vardarbību pret kaķiem pie Ilūkstes ielā 54 – 4.korpusa. Tur, visticamāk, lietavas bija izskalojušas caurumu zemē, kur kaķene bija slēpusi savus mazuļus. Par notikušo, pēc Laimiņas teiktā, ziņoja kāda aculieciniece, kas redzējusi, ka “Latvenergo” darbinieks, nepapūloties aizdzīt kaķus, bija aizpūtis caurumu ar celtniecības putām, tajā iemūrējot dzīvus kaķēnus. Savukārt Siksnis noliedz, ka šis strādnieks varētu būt “Latvenergo” vai “Sadales tīkls” darbinieks.

Kad Laimiņa ieradusies notikuma vietā, viens no kaķiem bija izlīdis no bedres un ticis līdz sētai, pie kuras pielipis. Dzīvnieks vēl bijis dzīvs. Kaķēnam bija aizcementētas acis, mute, taču kautkādā veidā viņš vēl elpojis.

“Dzīvnieku SOS” pārstāve uz notikuma vietu izsaukusi ārstu un policiju, kas notikušo fiksējusi. Kaķēns uz vietas iemidzināts, jo viņu nebija iespējams glābt, savukārt pārējie kaķēni, visticamāk, pazuduši pazemē. Laimiņa stāstīja, ka, iedodoties notikuma vietā, otrdien vēlu vakarā bija dzirdams, ka viens no kaķēniem pazemē vēl ņaud, taču, uzlaužot zemi, kaķēnus neizdevās atrast.

“Tas , kas to ir izdarījis, ir nenormāls un bīstams sabiedrībai,” paužot savu personīgo viedokli, pauda Laimiņa.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!