Viena no versijām, kuru pārbauda policija, izmeklējot sestdienas vakarā notikušo autokatastrofu uz Salu tilta, ir incidentā iesaistītā benzīnvedēja bremžu sistēmas bojājumi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.
Izmeklētāji šobrīd jau gandrīz droši saka, ka traģēdiju izraisījis benzīnvedējs, kurš ieskrējis divās automašīnās, kas uz tilta bija apstājušās pēc ceļu satiksmes negadījuma.

Traģisko notikumu sērija aizsākās, kad pār Salu tiltu pilsētas centra virzienā braucošajam džipam "Mercedes Benz" nolūzis ritenis. Tas trāpījis tajā pašā virzienā braucošajai vieglajai automašīnai "Ford Scorpio". Abi auto apstājušies, lai novērtētu bojājumus.

Pēc neilga laika stāvošajās automašīnās ietriecies bezīnvedējs, kas arī brauca virzienā uz centru. Benzīnvedēja šofera skaidrojumi pagaidām ir diezgan neskaidri, tomēr tiesībsargājošās institūcijas kā vienu no versijām pārbauda automašīnas bremžu sistēmas iespējamos bojājumus.

No džipa bija izkāpis pasažieris - 1963.gadā dzimušais Eduards. Benzīnvedējs aizķēris vīrieti un kopā ar viņu, pāraujot tilta margas un trolejbusa vadus, nogāzies uz Mūkusalas ielas rotācijas apļa, kur eksplodēja. Eduards gājis bojā, bet smagās automašīnas šoferis vai nu pēc trieciena izsviests no auto kabīnes vai arī pats paspējis izlēkt.

Eduarda sieva - 1972.gadā dzimusī Rima, kura bija palikusi sēžot pie automašīnas stūres, nav guvusi traumas, taču atrodas šoka stāvoklī. Avārijā ievainojumus guvis "Ford Scorpio" pasažieris - 1953.gadā dzimušais Aivars. "Ford Scorpio" vadītājs - 1973.gadā dzimušais Aleksandrs bija izkāpis no automašīnas un nav cietis.

Avārija notika sestdien ap plkst.21. Joprojām Salu tilts posms virs Mūkusalas ielas rotācijas apļa abos virzienos ir slēgts. Šo ceļa posmu iespējams apbraukt pa tilta uzbrauktuvēm un nobrauktuvēm. Kravas transportam Salu tilts ir slēgts pilnībā.

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kārtības policijas inspektors Aigars Bērziņš aģentūru LETA informēja, ka policija veic ekspertīzes un izmeklē avārijas cēloņus, ierosināta krimināllieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!