Divi laupītāji maskās šorīt no AS "Latvijas Unibanka" ("Unibanka") Ziemeļu filiāles norēķinu grupas Duntes ielā 56, Sarkandaugavā, nolaupījuši vairāk nekā 100 000 latu.
Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, divi maskās tērpti laupītāji bankas norēķinu grupā ielauzušies īsi pēc tās darba laika sākuma plkst.9. Vīrieši bankas darbiniekiem piedraudējuši ar pistolei līdzīgu priekšmetu un nolaupījuši vairāk nekā 100 000 latu gan latos, gan dažādās citās valūtās. Uzbrucējiem izdevies aizbēgt.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka laupītāji, līdzīgi kā mīklainajā "Unibankas" filiāles "Rīdzene" aplaupīšanā februāra sākumā, paņēmuši arī kasetes ar videonovērošanas ierakstiem.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja preses nodaļas galvenais speciālists Aigars Bērziņš ne apstiprināja, ne noliedza ziņas, ka nolaupīta liela naudas summa, kā arī videonovērošanas ieraksti.

Bērziņš pastāstīja, ka "Unibankas" norēķinu grupā trauksmes poga iedarbināta plkst.9.13. Par uzbrukumu nekavējoties paziņots policijai un uz notikuma vietu izbraukusi operatīvā grupa, tomēr laupītājiem izdevies aizbēgt. Pagaidām nav zināms, vai viņi aizbēguši ar automašīnu vai kājām.

Policija joprojām turpina darbu aplaupītajā bankā.

"Unibankas" sabiedrisko attiecību vadītājs Haralds Burkovskis aģentūrai LETA sacīja, ka šobrīd tiek apkopota informācija par notikušo un komentāri tiks sniegti vēlāk.

Šis ir otrais gadījums pēdējo četru mēnešu laikā, kad noziedzniekiem izdodas aplaupīt "Unibanku".

Kā ziņots, naktī uz 8.februāri mīklainos apstākļos notika ielaušanās "Unibankas" filiālē "Rīdzene", Rīgā, Vaļņu ielā 11. No bankas seifa toreiz pazuda 112 000 latu. Pa šo gadījumu ir ierosināta krimināllieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!