Trešdien Alūksnes rajona Liepnā atklātajā pareizticīgo kapsētas demolēšanā aizdomās tur deviņus gadus vecu puišeli, kapsētā 79 kapavietās nolauzti krusti, apgāzti pieminekļi, soliņi, izsvaidīti ziedi.
Alūksnes rajona policijas pārvaldes atbildīgais par sadarbību ar presi Gints Upenieks informēja, ka par notikušo kapsētas demolēšanu policijai paziņojusi kāda sieviete. Iedzīvotāji konstatējuši aizdomās turamo. Viņš policijai atzinies nodarījumā. Noskaidrojies, ka zēns šādi izpaudis dusmas pēc strīda ar vienaudžiem.

"Policija atteiksies ierosināt krimināllietu par šo faktu," sacīja Upenieks. Puisēns ir vietējās internātskolas audzēknis, kapsēta atrodas skolas tuvumā. Vecākiem ir pārtraukta vara uz šo bērnu un šobrīd viņš atrodas valsts apgādībā.

Valsts izglītības inspektors Alūksnes rajonā Staņislavs Vanags pauda, ka internātskolai ir jāgādā par psiholoģiskās palīdzības sniegšanu šim zēnam. "Internātskolās jābūt štata psihologam. Šādās izglītības iestādēs ir bērni ar pedagoģiskām problēmām. Šis zēns ir vecumā, kad rīkojies spontāni, neapzinoties sekas. Kāpēc viņš tā dara, to var palīdzēt saprast tikai psihologs vai psihoterapeits. Tikai viņi spēj šim bērnam palīdzēt," sacīja Vanags.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!