Nedēļas nogalē Kuldīgas rajonā pa ceļam no Saldus uz Talsiem avarējušas divas policijas konvoja automašīnas, kas pārvadā ieslodzītos, un dažādas traumas negadījumā guvuši pieci policisti, kā arī agrāk vairākas reizes sodītais Sergejs Sniedziņš.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā apstiprināja, ka sestdien, 6.novembrī, aptuveni plkst.13.25 Kuldīgas rajona Rumbas pagastā autoceļa Saldus-Kuldīga-Ventspils 60.kilometrā noticis satiksmes negadījums, kurā bojāti divi policijas mikroautobusi "Ford Transit" un kāda vieglā automašīna.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka negadījums noticis brīdī, kad konvoja automašīnas ar iedegtām zilām bākugunīm un ieslēgtu speciālo skaņas signālu jeb sirēnu pa pretējo braukšanas joslu apdzina kādu priekšā braucošu auto.

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka citiem satiksmes dalībniekiem ir jādod ceļš operatīvajam transportlīdzeklim, kas ieslēdzis zilo bākuguni un skaņas signālu, taču, pēc sākotnējās informācijas, šo prasību nav ievērojis pretim braukušās vieglās automašīnas vadītājs.

Pirmais konvoja auto nav paspējis pabeigt apdzīšanas manevru, jo pretim braucošais "Ford Escort" jau bijis pārāk tuvu, tādēļ bija strauji jābremzē. Šajā brīdī Talsu rajona Policijas pārvaldei piederošās konvoja automašīnas aizmugurē ietriecies otrs policijas mikroautobuss un abi sadūrās arī ar pretim braucošo automašīnu.

Pēc negadījuma viens no avarējušajiem policijas mikroautobusiem nav atjaunojams, bet otram būs nepieciešam remonts, atzīts policijā.

Negadījumu izmeklē Valsts policijas Iekšējās drošības birojs.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Sniedziņš ar vienu no avarējušajām automašīnām tika vests uz tiesu. Pēc negadījumu viņš sūdzējies par veselības problēmām un viņam sniegta medicīniskā palīdzība.

Talsu rajona tiesā atrodas krimināllieta, kurā vairākkārt tiesātais Sniedziņš ar iesauku Sņeg apsūdzēts par nelikumīgu pistoles un psihotropo vielu glabāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!