Jaungada sagaidīšanas svinības šogad ir aizēnojuši vairāki traģiski gadījumi, kad uguņošanas laikā smagas traumas guva bērni.
Negadījums ar smagākajām sekām notika Rīgā, kur Stirnu ielā uguņošanas karstumā kāda pagaidām nenoskaidrota persona ar pistoli iešāva galvā 11 gadus vecai meitenei.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā, 1993.gadā dzimusī meitene kopā ar vecākiem bija iznākusi uz ielas vērot salūtu, līdz pēkšņi saļima. Kad vecāki centās meiteni piecelt, viņi ieraudzīja, ka meitenei ir iešauts galvā.

Meitene ļoti smagā stāvoklī tika nogādāta slimnīcas reanimācijas nodaļā. Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā aģentūra LETA uzzināja, ka meitene atrodas slimnīcas reanimācijas nodaļā un ir komā. Pēc mediķu teiktā, diemžēl, pagaidām nav iespējams prognozēt, vai un kad meitenes veselības stāvoklis uzlabosies.

Mediķi meiteni ir operējuši un lodi izņēmuši no galvas. Meitenes dzīvību pašlaik uztur mākslīgā elpināšana un daudz dažādi medikamenti.

Policija meklē vainīgo personu. Pašlaik ir noskaidrots, ka ticis šauts ar ārzemēs ražotu kaujas pistoli.

Policija domā, ka bērns, visticamāk, ticis sašauts nejauši, tāpēc ir ierosinājusi krimināllietu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu neuzmanības dēļ.

Savukārt Liepājā, Ģenerāļa Baloža ielā, raķete trāpījusi sejā kādai 12 gadus vecai meitenei, kura ir nogādāta Liepājas slimnīcā.

Negadījums notika ap plkst.1.40 - kāda pagaidām nenoskaidrota persona, neuzmanīgi rīkojoties ar pirotehnikas ierīcēm, ar vienu no raķetēm trāpīja 1992.gadā dzimušai meitenei.

Arī Rīgas 1.slimnīcā nogādāts pacients, kurš ar pirotehnikas izstrādājumiem bija savainojis aci, bet vēl kādam cilvēkam ar raķeti stipri savainota roka.

Daudzi cilvēki guvuši arī sīkākas traumas. Salūta laikā pie Melngalvju nama vairāki cilvēki sagriezuši gan rokas, gan kājas, jo uz bruģa bijušas saplēstas šampanieša pudeles. Tāpat savainojumi gūti, pūlī lietojot pašdarinātus pirotehnikas izstrādājumus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!