Foto: DELFI
Augstākās tiesa (AT) otrdien attaisnojusi Alekseju Šarovu, kurš ir apsūdzēts par veikala pārdevējas slepkavību Saulkalnē 2009.gada sākumā, atzīstot, ka viņam izvirzītā apsūdzība nav pierādīta, informē AT pārstāve Baiba Kataja.

Tiesa atcēla apsūdzētajam piemēroto drošības līdzekli un atbrīvoja viņu tiesas zālē. Pilns apelācijas instances tiesas spriedums būs pieejams 14.martā un pēc pilna nolēmuma sagatavošanas dienas lietas dalībnieki to desmit dienu laikā varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā Senātā.

Vīrietis apsūdzēts par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā saistīta ar laupīšanu. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

AT, pārbaudot visus pierādījumus lietā, nopratinot trīs lieciniekus un papildus apelācijas instancē pieprasot ziņas no DNS Nacionālās datu bāzes par šajā lietā izņemto DNS profilu, nosprieda atcelt Rīgas apgabaltiesas 2010.gada notiesājošo spriedumu un atzina apsūdzēto par nevainīgu pret viņu celtajā apsūdzībā un attaisnoja.

Tiesa nosūtīs krimināllietu Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai, jo noziedzīgais nodarījums ir noticis, bet nav pierādīta apsūdzētā Šarova piedalīšanās tajā.

Saskaņā ar apsūdzību, Šarovs 2009.gada 20.janvārī ap pulksten 10 iegājis SIA "Satto" veikalā Rīgas rajona Saulkalnē, kur vēlējies nopirkt cigaretes un pārtikas produktus, bet viņam nav bijis naudas. Apsūdzētais pieprasījis veikala pārdevējai produktus iedot tāpat, bet pārdevēja nav tam piekritusi un pieprasījusi, lai Šarovs iziet no veikala telpām. Izcēlies konflikts, apsūdzētais izvilcis no virsjakas kabatas nazi un vairākas reizes iedūris pārdevējai. No dūrieniem sieviete mirusi, apsūdzību atstāsta AT.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa 2010.gada atzina Šarovu par vainīgu un sodīja ar brīvības atņemšanu uz 15 gadiem un policijas kontroli uz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Apelācijas sūdzību par piemās instances tiesas spriedumu iesniedza apsūdzētais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!