Rīgas tiesas apgabala prokuratūra atcēlusi lēmumu izbeigt krimināllietu par ugunsdzēsēju bezdarbību traģiskā ugunsgrēka laikā Mežaparkā, Ķempes ielā, kur, glābjoties no uguns, izlēca pa logu un gāja bojā četri cilvēki, portālam "Delfi" apstiprināja ģenerālprokuratūras Preses centrā.
Policijas lēmumu par lietas izbeigšanu apstrīdējusi bojā gājušo cilvēku radiniece Nadežda Lisjonoka. Prokuratūra pēc lietas materiālu pārbaudes konstatēja, ka lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu ir pieņemts nepamatoti, neizvērtējot visus kriminālprocesa iegūtos pierādījumus un nepārbaudot visus konstatētos faktus.

Līdz ar to prokuratūra nolēmusi atjaunot kriminālprocesu, un lieta izmeklēšanas turpināšanai nosūtīta Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Pirmstiesas izmeklēšanas pārvaldei.

Traģēdijā Ķempes ielā, naktī uz 2006.gada 6.janvāri Rīgā, 12 stāvu namā izcēlās ugunsgrēks, un četri cilvēki, glābjoties no uguns, izlēca pa logu un gāja bojā. vēl viens bērns guva ļoti smagus ievainojumus. Glābjoties no liesmām, visi ģimenes locekļi izlēca pa astotā stāva logu, jo uzskatīja, ka tas ir vienīgais glābiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!