Šorīt uz šosejas Rīga-Rēzekne, avarējot divstāvu pasažieru autobusam, kas kursēja maršrutā Maskava-Rīga, gājuši bojā vismaz desmit cilvēku un vairāki desmiti cietuši. Šī ir līdz šim lielākā traģēdija uz Latvijas autoceļiem.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūru LETA informēja, ka negadījums noticis ap plkst.7, "Ecolines" autobusam iebraucot grāvī. Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informācija liecina, ka negadījums netālu no apdzīvotas vietas Stirniene noticis īsi pēc plkst.5.

Kā informēja VUGD preses sekretāre Solveiga Smiltene autobuss ir apgāzies uz jumta un bojā gājušie un cietušie tajā ir saspiesti.

Kā Latvijas Radio informēja Katastrofu medicīnas centra (KMC) direktors Mārtiņš Šics, autobuss apgāzies ceļa vietā starp uzbērumu un valni.

Notikuma vietā strādā mediķi, vairākas VUGD un policijas vienības. Uz notikuma vietu devušies arī psihologi, lai palīdzētu cietušajiem.

Negadījumā cietušajā autobusā bija 62 sēdvietas. Kā stāstīja Šics, autobusā brauca vairāk nekā 60 cilvēki.

Pagaidām nav zināms precīzs negadījumā cietušo skaits. Kā informēja KMC vadītājs, četri slimnieki jau nogādāti Rēzeknes slimnīcā, tai skaitā divi smagi cietuši, savukārt 12 aizvesti uz Jēkabpils slimnīcu, tai skaitā divi smagi cietušie.

Iespējams, avārijas seku likvidēšanā KMC izmantos helikopteru.

Divi mazāk cietušie autobusa pasažieri turpina ceļu uz Rīgu ar pasažieru autobusu, kas gāja paralēli avarējušajam transportlīdzeklim.

Policija patlaban min divus iespējamos negadījuma iemeslus - slidens ceļš vai pēkšņi uz ceļa izskrējis dzīvnieks.

Kā liecina VUGD informācija, autobuss piederēja SIA "Norma A".

Ar avarējušo autobusu braukuši pārsvarā Maskavas iedzīvotāji, Krievijas pilsoņi, kas uz Latviju devās svinēt Jauno gadu, informēja Katastrofu medicīnas centra (KMC) direktors Mārtiņš Šics. Kā informē Latvijas Radio, par notikušo ir informēta Krievijas vēstniecība Rīgā.

Patlaban KMC un Iekšlietu ministrijas struktūras precizē ar autobusu braukušo pasažieru sarakstu. Iespējams, to izdosies iegūt, izmantojot informāciju, ko cilvēki snieguši uz robežas, iespējams, sarakstu sniegs avarējušā autobusa īpašnieka - "Ecoline" prezidents, kas ir ceļā uz Rīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!