Ceļā uz viesizrādēm Beļģijā 7.decembra rītā traģiski autokatastrofā bojā gājis viens no Rīgas Cirka pazīstamākajiem māksliniekiem ziloņu un zirgu dresētājs Aleksejs Dementjevs, informē cirka vadība.
Traģiskie notikumi notikuši Krievijā.

Autokatastrofa notikusi agri no rīta Maskavā, kad ceļā devās visa autokolonna ar cirka zvēriem. Negadījumā saskrējās divas vieglās automašīnas un bojā gāja trīs cilvēki un divi tika smagi ievainoti. Otrs bojā gājušais no Latvijas ir SIA "Juka" prezidents Aleksandrs Aleksejevs - kādreizējais cirka mākslinieks, kurš nodarbojās ar liela mēroga zvēru pārvadāšanu.

9.decembrī pārpildītā Maskavas cirkā (slavenā Jurija Nikuļina cirkā) no mākslinieka atvadījās viņa draugi un talanta cienītāji.

Dementjevs dzimis 1961.gadā. 39 gadu laikā viņš ieguvis daudzas godalgas starptautiskos festivālos, kā arī ir Krievijas federācijas Tautas mākslinieks.

Mākslinieks cirkā nonāca pēc vidusskolas beigšanas, kad viņš iepazinās ar tolaik viesizrādēs ieradušās slavenās ziloņu atrakcijas vadītāja Anatolija Korņilova meitu Taisiju.

1990.gadā Taisijas vecāki jaunajiem māksliniekiem atdeva lielās atrakcijas vadīšanas tiesības.

Dementjeva atrakcija apceļojusi gandrīz visus pasaules lielākos cirkus un šobrīd atrakcija esot atzīta par vienu no spožākajiem cirka pasākumiem.

10.decembrī mākslinieka mirstīgās atliekas nogādāja Rīgā un 12.decembrī notiks aizlūgums Ivana kapu baznīcā. Apglabāšana notiks 1.Meža kapos.

Viesizrādes notiks - sieva un dēls piedalīsies atrakcijā un dēlam ar sievu būs jāuzņemas arī dresētāju loma. Atrakcijā piedalīsies pieci ziloņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!