Foto: Rīgas Pašvaldības policija

14. maija naktī Rīgas pašvaldības policijas darbinieki devušies uz izsaukumu Pleskodālē, kur degvielas uzpildes stacijā aculiecinieks ievērojis "Ford" markas automašīnu, kuru, iespējams, vadījis vīrietis alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Notikuma vietā kārtības sargi konstatējuši, ka autovadītājs jau devies prom. Policisti nolēmuši apsekot tuvāko apkārtni un pamanījuši norādīto transportlīdzekli. Automašīna tobrīd bijusi novietota stāvēšanai.

Policisti piebraukuši pie transportlīdzekļa, lai pārliecinātos par vadītāja spējām to vadīt. Pieejot pie automašīnas, tā vadītājs vēlējies aizbēgt un sācis braukt. Pašvaldības policisti atvēruši automašīnas durvis un devuši rīkojumu vīrietim no auto izkāpt. Persona bijusi acīmredzamā alkohola reibumā un ar pūlēm izkāpusi no spēkrata, norāda pašvaldības policijā.

Autovadītājs grīļodamies aizgājis līdz operatīvajam transportlīdzeklim, kur pārmeklēts un aizturēts.
Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki.

Pārkāpējs aizvests uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru, kur veiktas nepieciešamās analīzes, tostarp, alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Iereibušajam kungam konstatēts vairāk nekā trīs promiļu reibums.

Vīrietis nodots Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!